Grillēšana mūsmājās aktīvi norit visu gadu. Tādēļ arī dažādas receptes "pūriņā" savākušās.
Tradicionāli šādu kebabu gatavo no jēra gaļas, bet Latvijā pierastākas garšas tomēr ir liellopam un cūkgaļai.
Šie kebabi ir lieliski! Ievērojot tik pāris knifus, sanāk arī gana sulīgi, gana veselīgi un gardi!
Šie kebabi ir lieliski! Ievērojot tik pāris knifus, sanāk arī gana sulīgi, gana veselīgi un gardi!
Sastāvdaļas: liellopa (vai meža gaļa) un cūkgaļa (attiecība 70%/30%), sīpols, ķiploks, garšvielas (šašliku garšvielu maisījums un kādas sev iecienītas garšvielas), sinepes, klijas, parmezāna siers, barbekjū mērce.
Pagatavošana:
- samaļ gaļu, klāt piemaļ arī sīpolu un kādas ķiploka daiviņas. Pievieno garšvielas -te nu katrs var izpausties pēc savas gaumes, asāku vai maigāku garšu. Arī pāris ēd/karotes sinepes. Gaļu samīca -tā kārtīgi, līdz rokās nogurums jau jūtas!
- Pieber pāris ēd/karotes klijas- tās "savāks" lieko mitrumu. Pieber smalki rīvētu parmezāna sieru un vēlreiz visu samīca.
- Bļodu apklāj ar pārtikas plēvi un uz pāris stundām ievieto ledusskapī.
- Ņem garos bambusa iesmiņus un ap tiem saspiež apkārt gaļu. Spiež tā kārtīgi, lai cepot gaļa neizjūk.
- Grillē ~10minūtes. Ik pa laikam apgroza iesmiņus. Kad no visām pusēm gaļa ir apcepusies, apsmērē to ar barbekjū mērci un vēlreiz apgrozot apcep no visām pusēm.
Būs lielisks ēdiens gan piknikam gan arī pusdienu/vakariņu galdā!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru