trešdiena, 2022. gada 9. februāris

Rīsu deserts ar karamelizētiem āboliem.

Saldie rīsu deserti ir viegli pagatavojami, jo pamatreceptē izmanto tikai dažas sastāvdaļas- rīsus, cukuru, putkrējumu. Tālāk jau ir iespēja ko papildināt radot jaunas garšu nianses. 
Šajā versijā- karamelizēti āboli piešķir citu garšu klasiskam desertam. Un ir tik gardi!! 

Sastāvdaļas: 100gr rīsi, 300-400gr mizotu ābolu (3 lieli āboli), 200ml saldais krējums, 1 t/k vaniļas cukurs, 50gr sviests,  100gr cukurs. 

Pagatavošana: 

  • kā pirmos izvāra rīsus (ūdenim pievieno 1 ēd/k cukuru), atdzesē;
  • nomizo un smalkos gabalos sagriež ābolus;
  • uzkarsē pannu, uzber cukuru un ļauj tam izkust. Tad pievieno sviestu un samaisa. Pieber ābolus un apcep visu 5-7minūtes. Atstāj tur pat uz pannas kādas 5 minūtes atdzist;
  • tīrā traukā saputo saldo krējumu ar vaniļas cukuru līdz putkrējuma konsistencei;
  • vispirms pie rīsiem iemaisa karamelizētos ābolus un tad iecilā arī putkrējumu. Trauku noliek ledusskapī uz stundu atdzist. 
  • Pasniegt var gan ar kādu ķīseli vai arī kādām svaigām ogām.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru