Saldie rīsu deserti ir viegli pagatavojami, jo pamatreceptē izmanto tikai dažas sastāvdaļas- rīsus, cukuru, putkrējumu. Tālāk jau ir iespēja ko papildināt radot jaunas garšu nianses.
Šajā versijā- karamelizēti āboli piešķir citu garšu klasiskam desertam. Un ir tik gardi!!
Šajā versijā- karamelizēti āboli piešķir citu garšu klasiskam desertam. Un ir tik gardi!!
Sastāvdaļas: 100gr rīsi, 300-400gr mizotu ābolu (3 lieli āboli), 200ml saldais krējums, 1 t/k vaniļas cukurs, 50gr sviests, 100gr cukurs.
Pagatavošana:
- kā pirmos izvāra rīsus (ūdenim pievieno 1 ēd/k cukuru), atdzesē;
- nomizo un smalkos gabalos sagriež ābolus;
- uzkarsē pannu, uzber cukuru un ļauj tam izkust. Tad pievieno sviestu un samaisa. Pieber ābolus un apcep visu 5-7minūtes. Atstāj tur pat uz pannas kādas 5 minūtes atdzist;
- tīrā traukā saputo saldo krējumu ar vaniļas cukuru līdz putkrējuma konsistencei;
- vispirms pie rīsiem iemaisa karamelizētos ābolus un tad iecilā arī putkrējumu. Trauku noliek ledusskapī uz stundu atdzist.
- Pasniegt var gan ar kādu ķīseli vai arī kādām svaigām ogām.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru