Hačapuri ir tradicionāls gruzīnu virtuves ēdiens -siera pīrāgs. Katrā reģionā ar dažādām pagatavošanas niansēm. Šī ir viena no retākām versijām- kad neizmanto rauga mīklu, bet gan mīklu ar biezpienu. Tātad, ātrāka pagatavošana, jo mīkla nav jāraudzē!
Sastāvdaļas, ar ko pagatavot vienu 30cm diametra hačapuri:
mīklai- 100gr sviests, 1 ola (+1 olas baltums, jo dzeltenumu izmantos hačapuri pārsmērēšanai), 100gr biezpiens, 1 t/k cepamais pulveris, 250gr milti, 1 t/k sāls, kādas garšvielas savas īpašās garšas piešķiršanai - ķiplokpulveris, sīpolpulveris, pipari...;
pildījumam- min. 200-250 gr siers (vai vairāk, ja grib tādu kārtīgi staipīgu pildījumu!) -un te nu vaļa variēt, ar kādiem tieši sieriem vēlies pildīt pīrāgu! Man tie ir 3 veidu sieri- Holandes siers (~150gr), čedars, zilais siers. Ja garšo -svaigās dilles.
Pagatavošana:
- pagatavo mīklu: bļodā liek visas mīklas sastāvdaļas (sviestu izkausē) un samīca viendabīgā masā. Mīklu ietin pārtikas plēvē un uz 20min ievieto ledusskapī;
- mīklu sadala 2 daļās. Uz ar miltiem apkaisītas virsmas katru izrullē ~30 cm diametra aplī;
- uz viena apļa ber sierus (nedaudz atstāj arī virspuses apkaisīšanai), apkaisa ar dillēm. Variants- daļu siera aizstāt ar biezpienu vai mājas sieru;
- liek virsū otru mīklas apli. Malas saspiež kopā, nedaudz piepaceļ. Aspmērē ar sakultu olas dzeltenumu un apkaisa ar atlikušo sieru;
- cep 190grādos 30-35 minūtes.
Vislabāk hačapuri garšo silts. Laaaaabs!
Arī otrā dienā uzsildot mikroviļņu krāsnī.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru