Sāļie pīrāgi ir lielisks risinājums pusdienām, brokastīm vai piknika uzkodām.
Mīkla ir viegla, tikai 3 sastāvdaļas. Bet pildījuma sastāvdaļas variē pēc sava ledusskapja iespējām! Visiemīļotākais mūsmājās ir laša pīrāgs. Bet, kad gribas ko ne-zivs un ne-gaļa, tad top brokoļu siera pīrāgs. Gards!
Sastāvdaļas:
mīklai - 200 gr milti, 100gr auksts sviests, 50 ml ūdens, garšvielas;
pildījumam - ~250 gr brokoļi, 2 olas, 200gr krēmsiers, 100gr Brī siers, kāds labi kūstošs rīvēts siers, marinētie sīpoliņi, garšvielas (sāls, pipari, ķiplokpulveris, paprikas pulveris, dilles....).
No dotā daudzuma sanāks 25-27cm diametra pīrāgs.
Pagatavošana:
- pagatavo mīklu - bļodā ieber miltus, kādas garšvielas un ierīvē aukstu sviestu. Ar rokām izveido sīku drupačmīklu, tad pielej ledusaukstu ūdeni un samīca mīklā. Ietin pārtikas plēvē un uz pusstundu ievieto ledusskapī;
- mīklu izrullē un ieklāj cepšanai paredzētajā formā, liekās malas apgriež. Vidussdaļu sadursta, arī maliņas ar dakšiņas palīdzību piespiež. Cep 200grādos uzkarsētā cepeškrāsnī ~15 minūtes;
- brokoli sadala un novāra 3-5 minūtes, nokāšs;
- izņem izcepto mīklu un pa virsu liek pildījumu. Apkaisa ar rīvēto sieru, tad uzber brokoļus, saliek brī siera šķēlītes, sīpoliņus. Olas sakuļ ar krēmsieru un garšvielām, pārlej pāri;
- pīrāgu cep 180grādos 40 minūtes. 5 minūtes pirms beigām apkaisa ar vēl rīvēto sieru;
- pirms pasniegšanas pīrāgam noteikti nedaudz ir jāpadziest. Ēst var gan siltu gan arī aukstu otrā dienā.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru