Klasisks kēkss ar rozīnēm, bet biezpiens dod papildus mīkstumu un mitrumu.
Sastāvdaļas: 200gr cukurs, 2 ēd/k vaniļas cukurs, 3 olas, 300gr biezpiens, 100gr sviests, 250gr milti, 1 t/k cepamais pulveris, 1/2 citrona sula, rozīnes (pēc tā, cik rozīnīgu kēksu vēlas. Man garšo, kad rozīnes ir daudz, tad ņemu ~150gr). Daļu rozīnes var aizvietot ar žāvētajām dzērvenēm.
Pagatavošana: saputo olas ar abiem cukuriem līdz gaisīgai masai. Pievieno izkausētu sviestu. Pakāpeniski mīklā iemaisa visas pārējās sastāvdaļas.
Mīklu lej kēksa formiņā. Ja lieto silikona formiņu, tad papildus to nevajag iesmērēt ar sviestu.
Cep 180grādos uzkarsētā cepeškrāsnī ~45-50minūtes. Gatavību pārbauda ar koka iesmiņu.
Kēksu atdzesē turpat formiņā.
Kā jau biezpiena konditorejas izstrādājumiem, tie silti ir mīksti un drupeni.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru