Jauno kartupelīšu parādīšanās veikala plauktos ir katra pavasara gaidītākais mirklis! Pilnīgi cita garša! Un pagatavot var tik daudzos veidos. Šoreiz- cepeškrāsnī ceptas kartupeļu daiviņas ar parmezānu.
Pagatavošana: bļodā ar ūdeni saber kartupeļus un ar švammīti notīra. Jauno kartupelīšu priekšrocība- ļoti plānā miziņa, ko šajā pagatavošanas gadījumā nav nepieciešams pilnībā noņemt.
Kartupeļus nosusina. Sagriež gareniski daiviņās. Mazākiem 4 daļās, lielākiem 6.
Aplaista ar olīveļļu un apkaisa ar garšvielām- ķiplokpulveri (vai granulētajiem ķiplokiem), sāli, paprikas pulveri, ķimenēm... Kārto uz cepešplāts un cep ~45 minūtes.
Kad kartupeļi ir praktiski gatavi, apkaisa ar rīvētu parmezānu (es uz plāti izlietoju ~70gr) un vēl 5 minūtes cep.
Garšo lieliski!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru