trešdiena, 2022. gada 17. augusts

Ezera zivju kotletes. Zandarta kotletes.

 Ezera zivis ir garšīgas, bet mazākām ir daudz asakas. Tas, īpaši bērnu acīs, ir lieeeels mīnuss. Tāpēc es, kad mājās iepeld zivis, izvēlos cept tās kotletēs. 

Šoreiz- zandarta kotletes!

Sastāvdaļas: 500gr zivju fileja, 200gr malta cūkgaļa, 2 olas, 1 sīpols, 2 daiviņas ķiploka, 1 šķēle baltmaize, garšvielas (pipari, kopējā zivs garšviela, sāls, ķimenes....), rīvmaize.
Pagatavošana: protams, jāsāk ar zivju iztīrīšanu un safilēšanu! Šo darbiņu uzticu vīram- pats ķēri, pats tīri! 2 vidēja izmēra zandarti mums dod apmēram 500gr tīras filejas. 

Samaļ fileju, klāt pievienojot sīpolu, ķiplokus un pašās beigās arī maizes šķēli. Bļodā samīca kopā ar cūkgaļu, olām, garšvielām un 2 ēd/k rīvmaizi. 

Izveido nelielas kotletes, tās apviļā rīvmaizē un uz pannas eļļā nedaudz apcep -brūnumam. 
Pārliek kādā cepamtraukā (vai uz cepamplāts) un cepeškrāsnī cep 20 minūtes.  Tad kotletes paliks sulīgākas.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru