Picas ir gardas! Un vispār jebkas, ko gatavo uz rauga mīklas nu nevar neizdoties!!!
Šo mini piciņu priekšrocība ir tā, ka nav jāgriež, viegli paņemt rokās, pat mazam bērnam, viegli transportēt uz kādu tusiņa vietu. Un garšīgas!!!
Sastāvdaļas, kas pietiks 16-18 piciņām (10-12cm diametrā): 25 gr svaigais raugs, 100ml kefīrs, 1 ola, 300gr milti, 1 t/k cukurs, 50ml silts ūdens, 2 ēd.k olīveļļa, 1/2 t/k sāls.
Virskārtai -doktordesa, siers, krēmsiers, marinēti gurķi.
Virskārtai -doktordesa, siers, krēmsiers, marinēti gurķi.
Pagatavošana: sāk ar rauga mīklas pagatavošanu -bļodiņā sadrupina raugu+ silts ūdens+ cukurs. Visu samaisa un uz 10 min atstāj raugam iestartēties.
Lielākā bļodā ber miltus, sāli, olīveļļu, olu, kefīru un pielej raugu. Visu samaisa, samīca un liek uz pusstundu uzrūgt.
Sarīvē desu, sieru, gurķus. Samaisa kopā ar kastīti krēmsiera. Krēmsieru var ņemt ar zaļumiem vai kādām citām garšām, tas tikai darīs masu gardāku!
Lielākā bļodā ber miltus, sāli, olīveļļu, olu, kefīru un pielej raugu. Visu samaisa, samīca un liek uz pusstundu uzrūgt.
Sarīvē desu, sieru, gurķus. Samaisa kopā ar kastīti krēmsiera. Krēmsieru var ņemt ar zaļumiem vai kādām citām garšām, tas tikai darīs masu gardāku!
Uzrūgušo mīklu sarullē un sagriež nelielās ripiņas. Katru izrullē un bagātīgi pārklāj ar pildījuma masu.
Kārto uz plāts, kas apklāta ar cepampapīru.Cet uzkarsētā cepeškrāsnī 180grādos 18-20 minūtes.
Lieliski garšos gan uzreiz siltas gan arī otrā dienā aukstas vai uzsildītas!
P.S. Pamatideja noskatīta FB grupā "Garšīgas receptes".
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru