Kas gan var būt gardāks par mīkstām rauga smalkmaizītēm ar bagātīgu krēma kārtu!?
Man kafijas maizītes jeb vaniļas krēma maizītes ir iecienītākais bulciņu veids! Pati gan nedaudz haltūrēju tās cepot- jo krēma pagatavošanai izmantoju veikalā nopērkamās pulveru paciņas. Neviens nav perfekts, ko tur!
krēmam - 2x100gr paciņas Vaniļas pudiņa pulvera, avenes. Ola pārsmērēšanai.
Pagatavošana: pagatavo rauga mīklu - sadrupina raugu, pievieno 1ēd/k cukuru un 1 ēd/k siltu ūdeni, ļauj 10 minūtes iedarboties. Bļodā ber miltus, cukuru, kardamonu, pievieno izkausētu sviestu, uzsildītu kefīru un rauga masu, samaisa/ samīca. Mīklu uz stundu liek siltā vietā uzrūgt.
Sagatavo vaniļas krēmu pēc norādēm uz paciņas. Vai, protams, izvāra pats vaniļas krēmu! Noliek uz 20 minūtēm ledusskapī.
Gatavo maizītes- mīklu sadala 2 daļās. Izrullē taisnstūra formā, apsmērē ar krēmu atstājot garākajai malai 2cm joslu.
Sarullē (ne pārāk cieši, lai krēmu neizspiestu), malu apsmērējot ar ūdeni, lai labāk mīkla salīp, un sagriež 1-2cm biezās ripās. Kārto uz plāts, kas apklāta ar cepampapīru. Nedaudz piespiež. Malas apsmērē ar sakultu olu. Pa virsu uzber kādas avenes -svaigas vai saldētas, tas nav svarīgi!
Cep 180grādos ~15 minūtes. Ļauj atdzist tur pat uz cepmapapīra, pirms kārto uz servējamā trauka.
No dotā daudzuma iznāk ~28 maizītes.P.S. Šo rauga mīklas recepti esmu noskatījusi "Garšīgā Latvija" projektā - lieliska vieta, kur interesanti stāsti savijās ar gardām receptēm!
Rauga mīkla noderēs arī citu smalkmaizīšu pagatavošanai!
Rauga mīkla noderēs arī citu smalkmaizīšu pagatavošanai!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru