trešdiena, 2022. gada 5. oktobris

Vaniļas krēma bulciņas. Kafijas maizītes.

 Kas gan var būt gardāks par mīkstām rauga smalkmaizītēm ar bagātīgu krēma kārtu!? 
Man kafijas maizītes jeb vaniļas krēma maizītes ir iecienītākais bulciņu veids! Pati gan nedaudz haltūrēju tās cepot- jo krēma pagatavošanai izmantoju veikalā nopērkamās pulveru paciņas. Neviens nav perfekts, ko tur! 



Sastāvdaļas: rauga mīklai- 300gr milti, 150ml kefīrs, 100gr sviests, 20gr svaigais raugs, 4 ēd/k cukurs, 1/2 t/k maltais  kardamons;
krēmam - 2x100gr paciņas Vaniļas pudiņa pulvera, avenes. Ola pārsmērēšanai.
Pagatavošana: pagatavo rauga mīklu - sadrupina raugu, pievieno 1ēd/k cukuru un 1 ēd/k siltu ūdeni, ļauj 10 minūtes iedarboties. Bļodā ber miltus, cukuru, kardamonu, pievieno izkausētu sviestu, uzsildītu kefīru un rauga masu, samaisa/ samīca. Mīklu uz stundu liek siltā vietā uzrūgt.
Sagatavo vaniļas krēmu pēc norādēm uz paciņas. Vai, protams, izvāra pats vaniļas krēmu! Noliek uz 20 minūtēm ledusskapī.
Gatavo maizītes- mīklu sadala 2 daļās. Izrullē taisnstūra formā, apsmērē ar krēmu atstājot garākajai malai 2cm joslu. 
Sarullē (ne pārāk cieši, lai krēmu neizspiestu), malu apsmērējot ar ūdeni, lai labāk mīkla salīp, un sagriež 1-2cm biezās ripās. Kārto uz plāts, kas apklāta ar cepampapīru. Nedaudz piespiež. Malas apsmērē ar sakultu olu. Pa virsu uzber kādas avenes -svaigas vai saldētas, tas nav svarīgi!
Cep 180grādos ~15 minūtes. 

Ļauj atdzist tur pat uz cepmapapīra, pirms kārto uz servējamā trauka.
No dotā daudzuma iznāk ~28 maizītes.


P.S. Šo rauga mīklas recepti esmu noskatījusi "Garšīgā Latvija" projektā - lieliska vieta, kur interesanti stāsti savijās ar gardām receptēm!
Rauga mīkla noderēs arī citu smalkmaizīšu pagatavošanai!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru