piektdiena, 2022. gada 11. novembris

Mājas popkorns ar karameli.

 Saldais popkorns vai sāļais - kāds ir Tavs iecienītākais?! 
Ja salds, tad šī ir ideāla recepte, pēc kuras izdodas īsti karamelizēts, salds un kraukšķīgs popkorns!

Sastāvdaļas: ~100gr popkorna graudi, 200gr sviests,  200gr brūnais cukurs, 1 t/k vaniļas cukurs, 1/2 t/k soda.

Pagatavošana: popkorna mašīnītē ber graudus un gaida, kad tie izsprakšķināsies skaistos popkornos! 


Ja šāda aparāta nav (bet,ja garšo popkorns- noteikti nopērc!!), pagatavo popkornu mikroviļņu krāsnī.
Karameles vārīšanai ņem katliņu, liek tajā sviestu un izkausē. Pievieno cukuru un maisot gaida, kamēr tas izkusis. No tā brīža karamelei ļauj uz nelielas uguns vārīties 5 minūtes. Kādu minūti pirms beigām pieber vaniļas cukuru. 
Kad pagājušas 5 minūtes, pieber sodu, visu kārtīgi izmaisa un ņem nost no plīts.
Uzreiz arī lēnā strūklā aplej popkornu, maisot, lai vienmērīgi visiem tiek! Atceramies, ka karamele ir ļoooti karsta, esam uzmanīgi!
Pārber popkornu uz cepampapīra loksnes, izlīdzina. Atdzesē. 


Popkornu, ieberot aiztaisāmā maisiņā vai kādā traukā, var uzglabāt arī nākamajai dienai tik pat kraukšķīgu un gardu!

P.S. Šīs lieliskās karameles recepte atrasta interneta dzīlēs blogā "Two sisters".

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru