ceturtdiena, 2023. gada 16. februāris

Rudens popkeiki. Burkānu biskvīta apaļkūciņas.

 Popkeiki jeb "kociņkūciņas" savu popularitāti Latvijā iemantoja pāris gadus atpakaļ. Un tad daudzās jo daudzās bērnu ballītēs, piknikos, pat nopietno svinību galdos šīs apaļās kūciņas bija must have lieta! 
Priekšrocības- nav jādomā par klasiskās lielās tortes pārvietošanu, griešanu, pasniegšanu. Kā arī no viena biskvīta, variējot ar piedevām, var pagatavot dažādu garšu un izskata kūciņas.

Man šīs ir Rudens kūciņas- jo sastāvā ir tādas, manuprāt, riktīgi rudenīgas sastāvdaļas. Burkāni, dzērvenes, rieksti.... 
Sastāvdaļas: 2 olas, burkāns (vidēja izmēra), 80gr milti, 80gr brūnais cukurs, 1/2 t/k kanēlis, 1/2 t/k cepamais pulveris, piedevām -žāvētas dzērves, rozīnes, rieksti. 
Gatavošanai -100gr krēmsiers (ar vaniļas garšu, teiksim), 200gr tumšā šokolāde, 50ml saldais krējums, dekoram labi izskatās žāvētas zemenes, āboli.

Pagatavošana:
- kā pirmo pagatavo biskvītu. Ņem olas (istabas temperatūrā pastāvējušas) un cukuru un saputo līdz gaisīgai masai. Bļodā samaisa miltus+ cepamo pulveri+ kanēli. Pakāpeniski berot pieputo klāt olu maisai. Uz smalkās rīves sarīvē burkānu (noteikti to dari uz smalkās rīves, lai burkāns būtu pēc iespējas mazākās daļās, lai cepot nepaliktu cieti gabaliņi), iemaisa masā. Kā pēdējās iemaisa piedevas- dzērvenes, rozīnes un riekstus - pirms tam visu sasmalcinot. 
Svaigākai garšai var pierīvēt 1 apelsīna miziņu.
Cept var gan uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru vai tortes veidnē ar noņemamām malām. 200grādos. Gatavību pārbauda ar kociņu.
- atdzesētu biskvītu sasmalcina/ sadrupina.
- iemaisa krēmsieru, ar rokām kārtīgi visus saspaidot. Veido bumbiņas vēlamajā izmērā.

- liek ledusskapī (vai saldētavā), lai sastingst. Ja kūciņas taisīs kā popkeikus, tad pirms likšanas aukstumā katrā iesprauž kociņu jau.
- virskārtai uzkarsē saldo krējumu un tajā izkausē šokolādi. Katru bumbiņu apviļā šokolādē un liek uz restītēm ( vai sasprauž kur) notecēt liekajai šokolādei. Apkaisa ar vēlamo dekoru.
Ja bumbiņas plāno pasniegt kā uzkodas- jau ar sacietējušu šokolādi tās pārliek papīra formiņās.

Uzglabā vēsumā. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru