Ir kāposts, ir maltā gaļa, visa ģimene pieprasa tīteņus, bet slinkums taisīt!? Nu tad laiks viltotajiem tīteņiem gan būs! Atkrīt kāpostu lapu atdalīšanas un tīšanas darbi. Bet garšas ziņā tik pat labi. Vai, kā meita saka- pat labāk!!
Sastāvdaļas 12 palieliem tīteņiem: 700gr vistas maltā gaļa, puse nelielas kāpostgalvas (~400gr), 1 liels burkāns, 1 liels sīpols, 100gr rīsi, garšvielas, 2 olas, Bešamel mērce.
Pagatavošana: sākumā izvāra rīsus. Sasmalcina burkānu, kāpostu, sīpolu. Liek uz pannas, apkaisa ar garšvielām un 10 minūtes apcep.
Bļodā samaisa malto gaļu+rīsi+dārzeņi+olas un kādas garšvielas. Ar mitrām rokām veido iegarenas formas tīteņus. Kārto cepamtraukā.
200grādos uzkarsētā cepeškrāsnī cep 20 minūtes. Tad pārlej ar Bešamel mērci (1 burciņa=500gr) un liek vēl uz 20 minūtēm cepties. Protams, Bešamel mērces vietā var lietot krējums+tomātu pasta maisījumu. Bet manā ģimenē visiem ļoti garšo tieši Bešamel mērce! Izmantojam to daudzos ēdienos.
Bļodā samaisa malto gaļu+rīsi+dārzeņi+olas un kādas garšvielas. Ar mitrām rokām veido iegarenas formas tīteņus. Kārto cepamtraukā.
200grādos uzkarsētā cepeškrāsnī cep 20 minūtes. Tad pārlej ar Bešamel mērci (1 burciņa=500gr) un liek vēl uz 20 minūtēm cepties. Protams, Bešamel mērces vietā var lietot krējums+tomātu pasta maisījumu. Bet manā ģimenē visiem ļoti garšo tieši Bešamel mērce! Izmantojam to daudzos ēdienos.
Labu apetīti!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru