trešdiena, 2023. gada 26. aprīlis

Šokolādes -bumbieru kēkss.

 Šokolādes kēkss ar bumbieru mitrumu un svaigumu. 

Bumbieri vispār ir labi konditorejā- tiem nav specifiski spēcīga garša, līdz ar to pat tiem, kam varbūt svaigi bumbieri īsti neiet pie sirds, šāds kēkss garšos.

Sastāvdaļas: 2 olas, 100gr cukurs, 1 ēd/k vaniļas cukurs, 200gr milti, 1/2 t/k cepamais pulveris, 100ml kefīrs, 50gr sviests, 2 lieli bumbieri, 120gr tumšā šokolāde.
Pagatavošana
  • katliņā izkausē sviestu un 100gr šokolādes (atlikušie 20gr būs kēksa virsmas pārkaisīšani), noliek padzist;
  • saputo olas ar abiem cukuriem;
  • pa daļām pievieno miltus, cepamo pulveri un kefīru;
  • masai pielej izkausēto šokolādi, samaisa;
  • bumbierus nomizo un sagriež smalkos gabaliņos. Iemaisa mīklā;
  • lej silikona kēksa formā. Pa virsu izkaisa sasmalcinātu atlikušo šokolādi.

Cep 180grādos ~25-30minūtes.  Gatavību pārbaudot ar koka iesmiņu.
Kēksu atdzesē tur pat formiņā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru