Šokolādes kēkss ar bumbieru mitrumu un svaigumu.
Bumbieri vispār ir labi konditorejā- tiem nav specifiski spēcīga garša, līdz ar to pat tiem, kam varbūt svaigi bumbieri īsti neiet pie sirds, šāds kēkss garšos.
Sastāvdaļas: 2 olas, 100gr cukurs, 1 ēd/k vaniļas cukurs, 200gr milti, 1/2 t/k cepamais pulveris, 100ml kefīrs, 50gr sviests, 2 lieli bumbieri, 120gr tumšā šokolāde.
Pagatavošana:
- katliņā izkausē sviestu un 100gr šokolādes (atlikušie 20gr būs kēksa virsmas pārkaisīšani), noliek padzist;
- saputo olas ar abiem cukuriem;
- pa daļām pievieno miltus, cepamo pulveri un kefīru;
- masai pielej izkausēto šokolādi, samaisa;
- bumbierus nomizo un sagriež smalkos gabaliņos. Iemaisa mīklā;
- lej silikona kēksa formā. Pa virsu izkaisa sasmalcinātu atlikušo šokolādi.
Cep 180grādos ~25-30minūtes. Gatavību pārbaudot ar koka iesmiņu.
Kēksu atdzesē tur pat formiņā.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru