pirmdiena, 2023. gada 21. augusts

Iebiezinātā piena gaisīgā kūka.

Maiga, gaisīga kūciņa. Bez dārgām sastāvdaļām vai sarežģītas gatavošanas.
Kakao biskvīti ar iebiezinātā piena krēmu.


Sastāvdaļas: biskvītam - 3 olas, 100 gr cukurs, 100ml kefīrs, 50ml eļļa, 120gr milti, 40 gr kartupeļu ciete, 20gr kakao, 1 t/k cepamais pulveris, 1 ēd/k medus;
krēmam - 200gr iebiezinātais piens ar cukuru, 200ml saldais krējums, 8 gr želatīns (vai 7 plāksnītes), ūdens želatīna uzbriedināšanai.

Pagatavošana: saputo olas ar cukuru līdz gaisīgai masai. Pievieno medu, eļļu un kefīru. 
Citā traukā samaisa miltus, kakao un cepamo pulveri. Pa daļām ieputo olu masai. 
Cepešplāti apklāj ar cepampapīru. Izlej mīklu. Cep 180grādos 10 minūtes. Atdzesē.
Krēmam sākumā uzbriedina želatīnu. Tad nolej lieko ūdei, izkausē un atstāj nedaudz atdzist.
Saputo saldo krējumu. Tad pievieno aukstu iebiezināto pienu, saputo. Kā pēdējo lēni pielej želatīnu.

Biskvītu pārrgriež 2 daļās. Pirmo kārtu biskītu ieliek traukā ar augstām malām. Es izmantoju stikla cepamformu. Pa virsu liek krēmu. Un otro kārtu biskvītu. 
Trauku ledusskapī novieto uz pāris stundām vai nakti.

Gardi!

P.S. Recepti noskatīju saitā Edimdoma.ru  no lietotājas @krisstinii

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru