Gardās rudens dārza veltes! Tās ir jāgatavo, jāēd un jābagātina savu organismu ar labajām lietām!
Sviesta pupiņas ir viegli pagatavot. Šajā receptē to īpašo garšas "odziņu" piešķir siera mērce.
siera mērcei- 50gr sviests, 1 ēd/k milti, 250 ml piens, 200 gr siers (parmazāns, čedars...), 50ml baltvīns.
Pagatavošana:
- pupiņām apgriež galiņus, noskalo un liek katlā vārīties. Pieber nedaudz sāli. Kad ūdens uzvārās, no tā brīža vāra ~10 minūtes. Lai pupiņas nav vairs cietas, bet vēl nejūk laukā. Nokāš;
- uz pannas liek sviestu un sasmalcinātu ķiploku, apcep un ber klāt pupiņas. Apcep;
- siera mērcei- katliņā izkausē sviestu + iemaisa miltus. Pielej pienu un maisot uzkarsē. Pielej baltvīnu. Ber sieru un maisa, maisa, maisa līdz siers izkusis. Ja liekas, ka trūkst kāds asumiņš, pieber gašvielas (piparus, čili pulveri...). Es pievienoju 100gr parmezānu un 100gr čedara sieru. Bet, protams, variējam pēc savām garšas vēlmēm!
Pasniedz un ēd karstu!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru