trešdiena, 2023. gada 18. oktobris

Apelsīnu cepumi.

Smaržīgi un gardi cepumi! Kas nedaudz garšo pēc Ziemassvētkiem!

Sastāvdaļas (pietiks pilnai plātij cepumu):
250 ml milti, 0,5 t/k cepamais pulveris, 100 ml brūnais cukurs, 1 olas dzeltenums, 50 gr sviests, 1 liels apelsīns, 1 ēd/k medus, 2 ēd/k pūdercukurs.
Pagatavošana: 
  • bļodā sajauc drupačās miltus, cepamo pulveri, cukuru un izkausētu sviestu;
  • pievieno apelsīna miziņu, medu (ja tas ir sacietējis, pirms tam to izkausē) un olas dzeltenumu;
  • mīklu samīca viendabīgā masā. Izveido desas formu un ietin pārtikas plēvē. Uz stundu ieliek ledusskapī;
  • sacietējušo mīklu griež ripiņās un kārto uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru. Cenšas, lai visi cepumi būtu vienāda biezuma;
  • cep ~7 minūtes 180grādos.
  • Atdzesē.
  • Dekorēt var gan ar izkausētu šokolādi gan ar glazūru. Tai ņem  pūdercukuru, pievieno 1 ēd/k apelsīna sulas, samaisa. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru