Lieliska alternativa klasiskajiem suši un rolliem. Ātrāk un vieglāk pagatavojami, bet garšas ziņā nebūt ne sliktāki. Mums garšo!
Plus vēl šīm bumbiņām ir tas,ka ērtāk būs ēst arī bērniem. Jo izmērā mazas, ar pirkstiem paņemamas un nekas neizjuks ēdot.
Ideāli piemērotas arī svētku galdam!
Sastāvdaļas: 100 gr suši rīsi, 100 gr krēmsiers ar zaļumiem (vai kādu citu sāļo garšu), 1/2 avakado, 200gr krabju nūjiņas, nedaudz majonēze, 1 nori lapa (vai,ja no klasisko suši pagatavošanas palikuši atgriezumi), sezama sēkliņas.
Pasniegšanai jau kā pašam patīk! Man- terjaki mērce, kaltēti sīpoli.
Pagatavošana: sākotnēji izvāra rīsus pēc instrukcijas (arī iemarinē, protams), atdzesē.
Krabju nūjiņas sarīvē vai sasmalcina blenderī. Avakado saspaida. Nori lapu ar šķērēm sīki sagraiza- šis ir lielisks darbiņš mazajiem palīgiem!
Visas sastāvdaļas ber bļodā, samaisa. Majonēzi pievieno pēc vajadzības- lai masa veidojas vienmērīga un ar rokām veidojama.
Ar mitrām rokām ripina nelielas bumbiņas. Katru bumbiņu apviļā sezama sēkliņās. Liek uz kāda lēzena trauka un novieto vēsumā.
Pirms pasniegšanas pārlaista ar terjaki un apkaisa ar sīpolkraukšķiem.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru