trešdiena, 2024. gada 6. marts

Ābolu kēkss.

 Aromātisks, salds, mīksts un tik garšīgs ir šis kēkss! Jo ābols+ kanēlis salikums vienmēr piepilda māju ar īpašām sajūtām.
Vienkārši pagatavojams, bez specifiskām un dārgām sastāvdaļām.
Sastāvdaļas: 120gr mīksts sviests, 6-7 ēd/k cukurs, 2 olas, 10 ēd/k milti, 1 t/k vaniļas cukurs, 1 t/k cepamais pulveris, 1/2 krūze piens, 2 vidēji āboli, 1 ēd/k kanēlis, 2 ēd/k brūnais cukurs.
Pagatavošana: mīkstu istabas temperatūrā stāvējušu sviestu sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru. Pa vienai pievieno olas un sakuļ gaisīgā masā. Tad pievieno pa daļām miltus, cepamo pulveri un pienu.
Ābolus nomizo, sagriež kubiciņos. Apkaisa ar kanēli un brūno cukuru, samaisa.
Kēksa formiņà lej pusi no mīklas, tad pa virsu izkārto pusi no āboliem. Pārlej ar atlikušo mīklu un pa virsu otru daļu ābolus.
Cep 180grādos 30-35 minūtes. Atdzesē tur pat formiņā.


Kēkss lieliski garšos gan silts gan arī nākamajā dienā!

Receptes pamatideja noskatīta saita "Ēdam mājās" arhīvos.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru