trešdiena, 2024. gada 22. maijs

Tunča pīrāgs.

 Sāļie pīrāgi ir lieliska izvēle gan vasaras pikniku pasākumiem gan kādai brīvdienu maltītei. Pagatavošana noteikti nav sarežģītāka kā kādam saldajam pīrāgam vai kūkai.

Kā šī recepte nonāca pie mums?!- bērni atnesa, jo skolā apgūst gatavošanu. Mans mīļākais viņu mācību priekšmets! Jo tad mājās tiek atnests gan rezultāts gan arī jauna recepte!

Cepu 30x20cm izmēra cepamtraukā.

Sastāvdaļas: mīklai - 180gr milti, 100gr kartupeļu ciete, 40gr smalkās auzu pārslas, 2 t/k cepamais pulveris, 150gr sviests, 120gr rīvēts siers, 50ml ūdens;

pildījumam - tuncis savā sulā (2x160gr bundžiņas), 500gr bezpiedevu jogurts, 3 olas, 100gr feta siers, pāris ķirštomātiņi, 100gr rīvēts siers, sāls, pipari, ķiplokpulveris. 

Pagatavošana

  • sākotnēji pagatavo mīklu - sajauc sausās sastāvdaļas (milti, ciete, auzu pārslas, cepamais pulveris). Pievieno izkausētu sviestu. Pieber rīvēto sieru, pielej aukstu ūdeni un visu samīca viendabīgā mīklā. Mīklu ietin pārtikas plēvē un ievieto ledusskapī uz ~15 minūtēm;
  • cepamformā (man tā ir 30x20cm izmērā) izspaida mīklu. Arī maliņas apklāj ar mīklu. Liek cepties 200grādos 10 minūtes;

  • gatavo pildījumu - jogurtu samaisa ar olām un garšvielām. Izņem formiņu ar apcepto mīklas pamatni no cepškrāsns- uzliek tunci (sausu), izkaisa feta sieru un uz pusēm pārgrieztus ķirštomātiņus. Pārlej ar jogurta masu;
  • cep 200grādos 20 minūtes. Tad apkaisa ar rīvēto sieru un turpina cept vēl 10 minūtes.

Pirms pasniegšanas ļauj pīrāgam nedaudz atdzist tur pat formā. 
Labi garšos arī nākamajā dienā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru