trešdiena, 2024. gada 12. jūnijs

Rabarberu pīrāgs.

Liels bija mans pārsteigums, kad viesojoties Šveicē, galdā tika celts rabarberu pīrāgs! Jo nezināju, ka šis augs aug un ir populārs arī tālāk Eiropā. Pīrāgs bija gaisīgs, ar izteiktu sviesta garšu. Ar ideālu saldā/skābā balansu. Recepti vajadzēja arī man!
Tā nu šī pīrāga pamatrecepte atceļoja no Šveices.
Veiktas pāris izmaiņas, lai pielāgotu pīrāga izmēram - cep 24cm diametra apaļajā formiņā ar noņemamām malām.

Sastāvdaļas: 200gr sviests (istabas temp.), 200gr milti, 200gr cukurs, 1 ēd/k vaniļas cukurs, 3 olas, 1 apelsīns, 1 t/k cepamais pulveris, 300gr rabarberi, pūdercukurs pārkaisīšanai. 

Pagatavošana: 

  • mīkstu sviestu sakuļ ar cukuru. Pa vienai pievieno olas;
  • pievieno miltus ar cepamo pulveri;
  • apelsīnam norīvē miziņu un izspiež sulu, pielej mīklai;
  • formiņā, kas izklāta ar cepampapīru, lej mīklu. Pa virsu izber rabarberus. Pārkaisa ar vaniļas cukuru;
  • cep 180grādos ~30 minūtes. 
  • Gatavu un atdzisušu var pārkaisīt ar pūdercukuru.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru