Nemirstīgā Padomju laiku klasika!
Saldos "kartupeļus" mūsmājās taisu bieži. Īpaši labi piestāv vasaras āra piknikjubilejām, pirts tusiņiem un bērnu ballītēm.
Visi priekšnoteikumi tam ir:
- saulē nesaskābs un nesakusīs;
- gatavojams iepriekšējā dienā, tātad, īstajā dienā nebūs jālauza galva par desertu;
- viegli pagatavojams;
- neprasa speciālus virtuves gadžetus;
- garšo praktiski visiem!
Sastāvdaļas:
2 paciņas "Selga" cepumi (dažādībai var izmantot ne tikai klasiskos, bet arī ar kādām garšām, piemēram, ar ābolu gabaliņiem),
1 bundža iebiezinātais piens ar cukuru,
100 grami sviests,
2 ēd/k kakao,
piedevām- žāvētas dzērvenes, rozīnes, marmelāde, mandeļu skaidiņas vai sasmalcināti rieksti,
dekorēšanai- kokosa skaidiņas.
Pagatavošana:
cepumus smalki sasmalcina- es to daru virtuves blenderī. Dažus cepumus ar rokām salauž, lai būtu arī lielāki gabaliņi. Samaisa ar kakao. Kādā citā traukā izkausē sviestu. Tam pievieno iebiezināto pienu un visu sakuļ. Savieno abas masas. Pieber izvēlētās piedevas un visu kārtīgi samaisa. Ar rokām lipina bumbiņas, kuras apviļā kokosa skaidiņās.
Uz pāris stundām, vai vislabāk- uz nakti, novieto vēsumā!
Ideāla saldā uzkoda ne tikai bērnu ballītēs!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru