svētdiena, 2015. gada 29. novembris

Mājās gatavotie pelmeņi.


Visvairāk gribas to, kas nav pieejams! -šo laikam jebkurš savā dzīvē ir izjutis! Visādās sfērās! Un arī kulinārijā. Vismaz man tā ir!! Un tajā brīdī, kad pārvācies uz valsti, kurā nav pieejami dažādi no bērnības pierastajiem produktiem, garšvielām, līdz ar to nevar uztaisīt šo vai to, tad tik sākās!!!! 

Ar pelmeņu neesamību samērā viegli tikām galā- atlika tik ebay.com plašumos atrast un pasūtīt pelmeņu gatavošanas režģi. Viena varena štelle! Un vienā piegājienā uzreiz jau 37 pelmeņi gatavi! 


Sastāvdaļas, kas mums pietiek ~55-58 pelmeņiem:
250 grami milti;
1 ola,
1/2 t.k. sāls;
60 ml auksts ūdens;
3 ēd.k. eļļa.
Pildījumam: 200 gr malta gaļa (jebkura, kas labāk pašiem garšo);
1/2 sīki sasmalcināts sīpols;
garšvielas.

Pagatavošanas gaita:
- visas mīklas sastāvdaļas sajauc un mīca, mīca, mīca, kamēr mīkla kļūst spīdīga un vijīga (kādas 5-7min);
- samīcīto mīklu ietin pārtikas plēvē un uz kādām 30 minūtēm ievieto ledusskapī;
- sagatavo pildījumu- malto gaļu sajauc ar sīpoliem un garšvielām;

- sadala mīklu 2 daļās (lai vieglāk rullēt). Vienu daļu izrullē un uzklāj uz režģa. Sapilda ar pildījuma masu;

- izrullē otru mīklas daļu un uzklāj pa virsu. Uzspiež un ar mīklas rullē pāri rullējot izspiež pelmeņu formas. Atlikušo mīklu atkal dala 2 daļās un atkārto procesu;

-katlā uzvārītā ūdenī, kam pievienots sāls un nedaudz eļļa, ievieto pelmeņus. No to uzpeldēšanas brīža vāra ~13 min!


Un tik gardi!!!!
Pildījumu variē pēc savām iespējām un vēlmēm- ar žāvētu gaļu, sieru, krabju nūjiņām u.t.t.


Labu apetīti!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru