trešdiena, 2015. gada 2. decembris

Salāti "Granātu aplis".


Neesmu produktu sāļš+ salds kombinācijas cienītāja. 
Un, kad viesojoties pie baltkrievu draugiem galdā tika likti salāti ar granātāboliem, sajūsmā gluži nespiedzu. Pieklājības dēļ pagaršoju un ..... un tajā pašā brīdī bija skaidrs, ka arī mūsmājās šis granātābolu aplis kļūs par iecienītu ēdienu!


Sastāvdaļas:
300 grami vistas filejas;
150 grami sīpoli;
300 grami kartupeļi;
300 grami vārītas bietes;
2 marinēti gurķi;
sāls, majonēze;
1 granātābols.

Pagatavošana:
  • izvāra kartupeļus, vistas fileju;
  • sīki sasmalcina sīpolus; sagriež vārīto vistas fileju;
  • apcep sīpolus + vistu; atdzesē;
  • sarīvēt uz rupjas rīves bietes, kartupeļus, gurķus;
  • liela un plakana šķīvja vidū novieto glāzi vai burku, bet salātus kārto tai riņķī, katru kārtu apsmērējot ar majonēzi - sāk ar kartupeļiem, tad liek vistas fileju ar sīpoliem, uzber gurķus, bietes. Apkaisa visu ar granātābolu sēkliņām;
  • izņem glāzi/burku -var iekšpusi arī izkārtot ar granātābolu sēkliņām.
Majonēzi var aizstāt arī ar pašu gatavotu krējuma vai grieķu jogurta + garšvielas maisījumu.

Garšīgi gan!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru