sestdiena, 2015. gada 28. novembris

Sāļie minikēksiņi!


Kad mājās ir pilns ledusskapis ar neko, katram laikam ir sava recepte, ko no tā nekā pagatavot. Mārtiņš Rītiņš tad cep laša filejas, mans tētis taisa a la "makaroni pa flotski", bet es- sāļos minikēksiņus! Jo ar pamatmasas sastāvdaļām var variēt pēc sirds patikas un ledusskapja iespējām.


Sastāvdaļas:
100 grami žāvēta gaļa vai šķiņķis,
150 grami kopmasā marinēti gurķi + šampinjoni svaigi un/vai marinēti + olīvas (te nu ir lielā iespēja variēt ar sastāvdaļām un to daudzumu kopmasā),
80 gr cietais siers (leišu "Džiugas" labi der),
1/4 glāze olīveļļa,
1 glāze kviešu milti (var kombinēt pilngraudu+ baltie),
2 olas,
garšvielas pēc savas izvēles- pipari, sāls, dilles.....
1/3 glāze baltvīns (šo var izlaist un aizvietot ar pienu, ja maziem bērniem domā dot vai kādas citas pretenzijas pret alko sastāvā!).

Pagatavošana:
  • sarīvē sieru/ sīkos gabaliņos sagriež gaļu, olīvas, šampinjonus un visas pārējās piedevas. Samaisa;
  • sakuļ olas + eļļa + vīns. Pievieno miltus, samīca visu;
  • abas masas savieno un samaisa. Pieber garšvielas. Ja liekas, ka masa pa cietu, nedaudz vēl pielej pienu;
  • mazajās silikona mafinu formiņās pilda masu;
  • cep 200 grādos sakarsētā cepeškrāsnī ~20-30 minūtes. Cepšanas ilgums atkarīgs no formiņu lieluma- jo lielāka formiņa, jo ilgāk jācep.



Ļoti labi garšo gan silti gan arī auksti! 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru