Kad mājās ir pilns ledusskapis ar neko, katram laikam ir sava recepte, ko no tā nekā pagatavot. Mārtiņš Rītiņš tad cep laša filejas, mans tētis taisa a la "makaroni pa flotski", bet es- sāļos minikēksiņus! Jo ar pamatmasas sastāvdaļām var variēt pēc sirds patikas un ledusskapja iespējām.
Sastāvdaļas:
100 grami žāvēta gaļa vai šķiņķis,
150 grami kopmasā marinēti gurķi + šampinjoni svaigi un/vai marinēti + olīvas (te nu ir lielā iespēja variēt ar sastāvdaļām un to daudzumu kopmasā),
80 gr cietais siers (leišu "Džiugas" labi der),
1/4 glāze olīveļļa,
1 glāze kviešu milti (var kombinēt pilngraudu+ baltie),
2 olas,
garšvielas pēc savas izvēles- pipari, sāls, dilles.....
1/3 glāze baltvīns (šo var izlaist un aizvietot ar pienu, ja maziem bērniem domā dot vai kādas citas pretenzijas pret alko sastāvā!).
Pagatavošana:
- sarīvē sieru/ sīkos gabaliņos sagriež gaļu, olīvas, šampinjonus un visas pārējās piedevas. Samaisa;
- sakuļ olas + eļļa + vīns. Pievieno miltus, samīca visu;
- abas masas savieno un samaisa. Pieber garšvielas. Ja liekas, ka masa pa cietu, nedaudz vēl pielej pienu;
- mazajās silikona mafinu formiņās pilda masu;
- cep 200 grādos sakarsētā cepeškrāsnī ~20-30 minūtes. Cepšanas ilgums atkarīgs no formiņu lieluma- jo lielāka formiņa, jo ilgāk jācep.
Ļoti labi garšo gan silti gan arī auksti!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru