piektdiena, 2015. gada 27. novembris

Siera mīklas groziņi.



Brīvdienu rīti ir kā radīti nesteidzīgām, garām un gana sātīgām brokastīm. Un ja vēl kompānijā ciemos ierasties plāno kāds rads, draugs vai cits zvērs, ar klasisko desmaizi vai kellogiem cauri netikt! 
Mans ideālais risinājums, kas vienlaikus būs vienkārša uzkoda, bet tai pat laikā parādīs,ka neesi virtuvē tikai caurstaigātājs, ir siera mīklas groziņi!! Kraukšķīgi, sierīgi un ar mājas garšu! 

Sastāvdaļas, kas būs pietiekamas 48 mazajiem groziņiem:
100 grami smalki sarīvēts siers,
1 ola,
100 grami sviests (istabas temperatūrā- lai mīksts un samaisāms),
1- 1,5 glāzes milti (mīcot mīklu ber pēc vajadzības).
Pagatavošana:
visas sastāvdaļas samīca viendabīgā masā. Ietin pārtikas plēvē un uz pusstundu, stundu ievieto ledusskapī atpūsties. Silikona formiņās (labs gan šis izgudrojums!!) ar pirkstiem izspaida mīklas piciņu, lai viss viendabīgi noklājas. Pirms likšanas cepeškrāsnī, obligāti sadursta apakšu ar dakšiņu! Cep 200grādu karstā cepeškrāsnī 12-14 minūtes līdz gaiši brūni. Ilgāk cepot var rasties rūgta garša, kā jau siera izstrādājumiem tas mēdz būt!
! Šo pašu mīklu ļoti labi var cept arī elektriskajā cepumu "riekstiņu" formiņās. 

Groziņus var izcept iepriekšējā vakarā. Un tad jau atliks pirms pasniegšanas tikai piepildīt ar to, kas nu labāk garšo un kārojas!

Mūsmāju atzītākā pildījuma recepte- siera salāti+ garnele!


Citi pildījuma varianti- biezpiens ar zaļumiem, garneļu salāti, biešu salāti u.t.t.
Lai labi garšo! 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru