otrdiena, 2016. gada 12. janvāris

Cepumu bumbiņas šokolādē.



Man ļoti patīk uzkodas, ko var sagatavot iepriekšējā dienā pirms ēšanas. Tā pasākuma īstajā dienā tiek ietaupīts laiks, ko pavadīt virtuvē. Šīs cepumu bumbiņas tādas ir! Un vēl kas forši -ka katru reizi variējot ar piedevām, sanāk pilnīgi cita beigu garša!
Pagatavošana plašas iemaņas kulinārijā neprasīs! 

Sastāvdaļas:
  • 150 gr cepumi (tradicionālā "Selga" labi der; un tām garšu varianti gana daudz, izvēle pēc savas gaumes un patikšanas!);
  • 10 gr izkausēts sviests;
  • 30 gr auzu pārslu musli (vai vienkārši uz pannas apgrauzdētas auzu pārslas)
  • 100 gr mascarpone siers;
  • žāvētas dzērvenes/ žāvētas aprikozes/ kaltēti ķirši/..... -pēc patikas!; 
  • 200 gr tumšā šokolāde (apmērcēšanai);
  • kokosa skaidiņas (pārkaisīšanai).
Iesākumā sablenderē cepumus. Pievieno auzu musli (vai auzu pārslas). Klāt pielej izkausētu sviestu un mascarpone (istabas temperatūras). Visu samīca -sākumā varbūt liksies, ka ir pa maz mitruma, bet pamīcot vairāk, mīkla kļūs viendabīga. Cietās piedevās- dzērvenes, ķiršus, aprikozes...- pirms pievienošanas nomazgāt un arī nedaudz sasmalcināt blenderī. Tad pievienot pie mīklas. Ar rokām veidot bumbiņas (~2 cm diametrā), kuras uz 30-40 minūtēm ievietot ledusskapī atdzišanai.
Ūdens peldē izkausē šokolādi. Var ņemt piena šokolādi, bet vislabāk tomēr tumšā šokolāde klāt garšo! Katru bumbiņu uzdur uz mazā kociņa (zobu bakstāmie noder!) un iemērc šķidrajā šokolādē. Liek uz šķīvja/paplātes un pārkaisa ar kokosa skaidiņām. Un tad jau atkal ievieto ledusskapī uz pāris stundām vai vislabāk - uz nakti! Pirms pasniegšanas ar karstu nazi nedaudz apakšu bumbiņām pakustina - atdala no šķīvja/paplātes, jo šokolāde mēdz pielipt!


Garšīga un salda uzkoda, kas garšos kā bērniem tā pieaugušajiem!

2 komentāri: