Vienkārši un magonīgi cepumi! Bez cukura, kā saldinātāju izmantojot medu.
Šie magoņu cepumi nepretendē uz augstām konditorijas virsotnēm. Pavisam vienkārši, ikdienas lietošanai!
Sastāvdaļas:
50 gr sviests (mīksts, lai padodas putošanai);
1 ola + 1 olas baltums;
3 ēd/k medus;
150 gr pilngraudu milti;
1/2 t/k cepamais pulveris;
vaniļas ekstrakts (daudzums atkarīgs no tā, cik intensīvu vaniļas garšu vēlaties);
magones (arī- daudzums atkarīgs no vēlmes pēc magonīguma).
Pagatavošana:
- saputo sviestu ar veselo olu;
- klāt pievieno medu un pielej vaniļas ekstraktu, saputo. Ja lietos vaniļas cukuru, tad radīsies lieks (šajā gadījumā!) saldums. Bet, varbūt tieši tā jums labāk garšo! Gaumes jautājums!
- Atsevišķā traukā saputo putās olas baltumu;
- sajauc miltus ar cepamo pulveri un magonēm. Pievieno sakulto sviesta masu;
- iecilā olu baltuma putas.
- Uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, ar tējkarotes palīdzību liek mīklas čupiņas.
- Cep 180grādos līdz kļūst viegli brūni.
Atdzisušus var pārkaisīt ar vaniļas pūdercukuru! Tas dos vēl izteiktāku vaniļas garšu.
Lai labi garšo!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru