otrdiena, 2016. gada 19. janvāris

Magoņu cepumi.

Vienkārši un magonīgi cepumi! Bez cukura, kā saldinātāju izmantojot medu.

Šie magoņu cepumi nepretendē uz augstām konditorijas virsotnēm. Pavisam vienkārši, ikdienas lietošanai! 

Sastāvdaļas:
50 gr sviests (mīksts, lai padodas putošanai);
1 ola + 1 olas baltums;
3 ēd/k medus;
150 gr pilngraudu milti;
1/2 t/k cepamais pulveris;
vaniļas ekstrakts (daudzums atkarīgs no tā, cik intensīvu vaniļas garšu vēlaties);
magones (arī- daudzums atkarīgs no vēlmes pēc magonīguma).

Pagatavošana:
  • saputo sviestu ar veselo olu;
  • klāt pievieno medu un pielej vaniļas ekstraktu, saputo. Ja lietos vaniļas cukuru, tad radīsies lieks (šajā gadījumā!) saldums. Bet, varbūt tieši tā jums labāk garšo! Gaumes jautājums!
  • Atsevišķā traukā saputo putās olas baltumu;
  • sajauc miltus ar cepamo pulveri un magonēm. Pievieno sakulto sviesta masu;
  • iecilā olu baltuma putas.
  • Uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, ar tējkarotes palīdzību liek mīklas čupiņas. 
  • Cep 180grādos līdz kļūst viegli brūni.
Atdzisušus var pārkaisīt ar vaniļas pūdercukuru! Tas dos vēl izteiktāku vaniļas garšu.

Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru