Ierasti malto gaļu uzkodu variantam izmanto pīrādziņos. Bet šis ir tāds plakano pīrādziņu veids! Tikai bez mīklas raudzēšanas. Vienkārši, ātri un garšīgi!
- 200 gr biezpiens;
- 200 gr pilngraudu milti;
- 100 gr sviests (istabas temperatūras).
Šīs sastāvdaļas samīca puslīdz viendabīgā masā un uz 30 minūtēm ievieto ledusskapī "atpūsties"!
Pa to laiku sagatavo malto gaļu - uz pannas apcepot kopā ar sīpolu, rīvētiem burkāniem, šampinjoniem .... (te nu iespēja pielāgot sastāvdaļas savām vēlmēm un tā brīža iespējām).
Cepeškrāsns plāti izklāj ar cepamo papīru. Liek virsū mīklas piciņas un izveido plācenīša formu. Lielumu variē pēc noskaņojuma! Apkaisa ar nelielu daudzumu rīvēta siera. Tad kārto virsū maltās gaļas masu. Var arī kādu mērci mitrumam nedaudz uzspiest (majonēzi, kečupu....). Pa virsu arī pārkaisa ar nedaudz siera.
Un viss! Cep cepeškrāsnī, kamēr mīklas malējās daļas paliek brūnas! Pārāk ilgi nevajag, lai gaļa neapkalst.
Lai labi garšo!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru