otrdiena, 2016. gada 12. aprīlis

Sāļie un saldie suši.

Ilgu laiku neēdu suši. Līdz sapratu, ka tas, kas man tik ļoti negaršo ir Nori lapa. 
Tāpēc ļoti priecājos izlasot par un atrodot tādu produktu kā rīsu papīrs!

Plānas, apaļas, caurspīdīgas un cietas lapas. Bez garšas- pieņem sava pildījuma garšu. Šis Āzijas (Vjetnamas) virtuves izstrādājums pamatā tiek izmantots "pavasara rullīšu" pagatavošanā. Pilda ar dārzeņiem un jūras veltēm. Bet arī suši sanāk lieliski!


Pagatavot suši mājas apstākļos ir ļoti viegli. 
Nepieciešamas vien pāris rīsu papīra lapas, izvārīti rīsi, kāds krēmsiers (vai kausētais siers) un pildījuma produkti pēc jūsu izvēles un patikas!! 
Mums vislabāk garšo klasiskie sāļie suši ar šādām sastāvdaļām: 
         rīspapīrs,
         suši rīsi,
         krēmsiers (istabas temperatūras) + mārrutki + dilles (-vai arī krēmsiers ar zaļumu garšu),
         svaigais lasis,
         svaigais gurķis.
Pagatavošana ir gaužām vienkārša. - lēzenā traukā ielej karstu ūdeni, kurā uz pārdesmit sekundēm iemērc rīsu papīra loksni. Saskarē ar karstu ūdeni, tā kļūs mīksta un viegli padosies rullēšanai. Uz palikņa liek mīksto papīru, apklāj vienu daļu ar plānu kārtu vārīto rīsu, apsmērē ar krēmsieru. Uz tā izkārto svaigo lasi (kas iepriekš nedaudz apsālīts un apkaisīts ar citronpipariem) un svaigo gurķi. Aizrullē visu ciet. Rīspapīrs ir ļoti plāns, bet elastīgs. Gatavo suši rulli var apkaisīt ar sezama sēkliņām. 
Sagriež pāris cm biezos gabaliņos un garšīga maltīte gatava!
Piedevas jau pēc izvēles- sojas mērce, vasabi, ingvers....




Otra suši grupa ir saldie suši!
To pagatavošana neatšķiras, tik vien, cik citas pildījuma sastāvdaļas.
Vienkāršāko saldo suši pagatavošanai vajadzēs: 
         rīspapīru,
         suši rīsus,
         krēmsiers (istabas temperatūras) +šokolādes krēms vai jau gatavais krēmsiers ar šokolādes garšu,
         svaigās ogas vai augļus- piem., zemenes (te nu var izpausties pēc sirds patikas ar sastāvdaļām!!),
         kokosa skaidiņas.

Kā piedevas izmantojam vaniļas mērci un svaigās zemenes+cukurs.

Variants: ļoti garšīgi ir arī, ja smērējamajai daļai sajauc krēmsiers+vārītais iebiezinātais piens.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru