trešdiena, 2016. gada 7. septembris

Ābolu-aveņu pīrāgs.

Rudentiņ, bagāts vīrs,
Daudz tu mums dāvināji...

Āboli un avenes šoruden labi ražo. Un nu jādomā, kur un kā to visu bagātību realizēt! 
Un ja vēl laiks tā lutina mūs ar saulainām dienām, tā vien gribas vakarus pavadīt ārā baudot sauli. Kāda ābolkūka +kafija/tēja īsti piedienas šim atvasaras baudīšanas komplektam! 
Ābolu-aveņu pīrāgs -saldi skābs un garšīgs! 


Sastāvdaļas, kas paredzētas 22-24cm diametra cepamformai:
mīklai - 100 gr cukurs,
            1 ola,
            20gr mīksts sviests,
            200 gr milti,
            150ml kefīrs,
            1/2 t/k cepamais pulveris;
virskārtai- 1 ola,
                3 ēd/k skābais krējums,
                2 ēd/k vaniļas cukurs (ja skābāki āboli, tad vēl +1-2 ēd/k cukurs),
                avenes, āboli.

Pagatavošana: sāk ar mīklas pagatavošanu- olu sakuļ ar cukuru līdz gaisīgai masai. Pievieno mīksto sviestu, iesijā miltus un cepamo pulveri un visu samaisa. Pielej kefīru. Gatavo masu lej cepamtraukā ar noņemamām malām, kas izklāts ar cepampapīru.
Pa virsu mīklai kārto avenes un sagrieztus ābolus (kādi 3 vidēji lieli āboli). Bet šo augļu/ogu daudzumu izvēlas pēc savas patikšanas. 
Virskārtai sakuļ olu+cukurs, pievieno krējumu un vēlreiz kārtīgi sakuļ. Sanāks šķidra masa, ko pārlej pāri ābolu/aveņu slānim. 
Ja patīk kanēļa garša, tad var nedaudz visu pārkaisīt ar kanēli.
Cep 200grādu uzkarsētā cepeškrāsnī ~30 min. 

Šis pīrāgs labi garšos gan silts, gan arī padzisis.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru