Pica ar svaigu garšu, plānu mīklas daļu un kraukšķīgām maliņām! Īsts baudījums picu mīļotājiem!
Picas mājās cepam gana bieži. Ir sava gadu laikā pārbaudītā recepte, bet reizēm patīk man izmēģināt arī citas receptes. Arī šīs tomātu-siera picas pamatrecepti nolūkoju krievu kulinārijas saitā http://www.edimdoma.ru. Pamatmīklu gatavoju tieši pēc receptē norādītajiem daudzumiem, bet virspuses daļu pielāgoju savām garšas patikšanām! Un sanāca ļoti garšīgi!Tik ļoti, ka arī nākamajā dienā tapa picas!
No mīklas daudzuma sanāk divas lielās picas.
No mīklas daudzuma sanāk divas lielās picas.
Sastāvdaļas mīklai: 20gr presētais raugs,
120ml silts ūdens,
280 gr milti,
30 ml olīveļļa (+nedaudz mīklas apsmērēšanai),
1/2 t/k sāls.
Pagatavo mīklu - bļodā sajauc raugu ar 2 ēd/k miltu un ūdeni. Izmaisa un noliek uz ~15 min siltumā.
Pievieno olīveļļu,iesijā miltus un sāli. Samīca viendabīgā mīklā un noliek vēl uz ~20 min siltumā.
Sastāvdaļas virskārtai: 4 vidēji lieli tomāti (derēs arī kārtīgi gatavi, lai viegli nomizot!),
kāds kūstošais siers (Holandes,.....),
cietais siers,
zilais siers,
garšvielu maisījums picai.
Mīklu sadala 2 daļas, izrullē apli ~30cm diametrā.
Plāti apklāj ar cepampapīru. Uzliek mīklas apli, pārsmērē ar olīveļļu. Apkaisa ar sarīvētu sieru, uzliek tomātu ripiņas (tomātu nomizo!), apkaisa ar picas garšvielu maisījumu (var jau, protams, lietot svaigās garšvielas- baziliku u.t.t., bet man patīk tieši Santa Maria garšvielu maisījums picai- tas ir bez sāls, ar dažādiem garšaugiem). Uz katras tomātu ripiņas uzliek 1-2 zilā siera gabaliņus. Un visu pārkaisa ar rīvētu cieto sieru!
Plāti apklāj ar cepampapīru. Uzliek mīklas apli, pārsmērē ar olīveļļu. Apkaisa ar sarīvētu sieru, uzliek tomātu ripiņas (tomātu nomizo!), apkaisa ar picas garšvielu maisījumu (var jau, protams, lietot svaigās garšvielas- baziliku u.t.t., bet man patīk tieši Santa Maria garšvielu maisījums picai- tas ir bez sāls, ar dažādiem garšaugiem). Uz katras tomātu ripiņas uzliek 1-2 zilā siera gabaliņus. Un visu pārkaisa ar rīvētu cieto sieru!
Cep uzkarsētā cepeškrāsnī 180grādos ~25-30 min. Skatās, lai picas maliņas paliek zeltaini brūnas!
Un izceptā veidā-
Servējam galda vidū un katrs jau izgriež sev pa gabaliņam!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru