Vēl viens našķis no mūsu iemīļotajām saldajām uzkodām! Vienkāršs savā pagatavošanā, procesā var iesaistīt bērnus. Un galarezultātā pēc pāris stundām vai nākamajā dienā būs garšīgs desertiņš pie kafijas/ vīna glāzes vai kādā bērnu jubilejā!
Sastāvdaļas:
1 paciņa cepumi "Selga";
80 gr sviests;
1/2 bundža vārīts iebiezinātais piens;
un garšas bagātināšanai pēc izvēles (mums rieksti + žāvētas dzērvenes+ rozīnes+ kaltētas zemenes).
Šokolādes cepurītei vajadzēs 30 gr tumšās šokolādes + 30 gr saldais krējums. Un akcentiņiem var papildus izmantot cukura pērlītes vai kokosa skaidiņas.
Pagatavošana: katliņā izkausē sviestu, pievieno vārīto iebiezināto pienu. Sakuļ abas sastāvdaļas.
Sasmalcina cepumus (es to daru blenderī). Pārējās cietās sastāvdaļas arī nedaudz sasmalcina- pievieno riekstus, aprikozes, dzērvenes... Pielej sviesta masu un samaisa. Lietā var likt rokas un samīcīt viendabīgu mīklu. Atstāj visu uz ~15-20 min.
No masas veido mazus skudrupūznīšus un liek katru papīra formiņā.
"Cepurītei"strauji uzkarsē saldo krējumu un pārlej šokolādei. Pagaida pāris minūtes, lai šokolāde nedaudz pakūst un tad uzputo (sakuļ) to. Ņem pa vienam skudrupūznim un iemērc šokolādē. Ja ērtāk- šokolādi var liet uz kūciņām. Beigās pārkaisa ar kādu dekoru un liek ledusskapī uz pāris stundām vai, vislabāk, uz nakti ievilkties.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru