piektdiena, 2020. gada 24. janvāris

Cepumi ar ievārījumu.


Vienkārši pagatavošanā. Ar pieejamām sastāvdaļām. Garšīgi! Arī nākamajā dienā ir tik pat labi!
Variējot ar ievārījumu, panākam dažādas krāsu un garšu nianses. 
No dotajām sastāvdaļām sanāks 2 plātis cepumiņu.

Sastāvdaļas:
    200 gr sviests,
    200 gr milti,
    100 gr cukurs,
    1/2 t/k cepamais pulveris,
    1 ola,
    2 ēd/k vaniļas cukurs,
    3 ēd/k kokosa skaidiņas,
    šķipsniņa sāls,
    ievārījums.
Pagatavošana:
 - saputo mīkstu sviestu ar abiem cukuriem. Kad masa jau gaiša un gaisīga, pievieno olu, saputo;
 - citā traukā samaisa sausās sastāvdaļas- miltus, cepamo pulveri, sāli, kokosa skaidiņas;
 - savieno abas masas, samaisa;
 - no mīklas ar rokām veido bumbiņas (1,5-2cm diametrā), kārto uz ar cepampapīru izklātās plāts;
 - katrai mīklas bumbiņai ar īkšķi vidū iespiež iedobi. Ja ir gari nagi, tad šis varētu sagādāt problēmas! Tad ņemam talkā kādu virtuves piederumu, ar ko iedobītes iespiest. Katrā iedobē liekam ievārījumu. Man šajā reizē ir melleņu un zemeņu ievārījums.

Daudz interesantāk ir, ja vienā reizē cep ar dažādiem ievārījumiem. Krāsainākai un skaistākai dzīvei!
 - cep 180 grādus uzkarsētā cepeškrāsnī ~13 minūtes.

Bon appetite!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru