otrdiena, 2020. gada 26. maijs

Bekona- siera garie cepumi.

Sāļie mīklas "pirkstiņi" jeb bekona- siera uzkoda. 
Vien pāris sastāvdaļas. Un neilgā laikā kas gards gatavs!
Sastāvdaļas:
    saldētās mīklas plāksnītes;
    bekona šķēlītes;
    rīvēts siers,
    ola,
    sezama sēkliņas (ķimenes vai kādas citas sēkliņas, ar ko "pirkstiņus" pārkaisīt).

Pagatavošana: 
  • atlaidina saldētās mīklas plāksnītes (vienai plātij būs nepieciešamas 4 gab.). Kad mīkla kļuvusi mīkstāka, izrullē to taisnstūra veida gabalā;
  • apsmērē mīklu ar sakultu olu, apkaisa ar sieru;
  • virsū liek otru izrullēto mīklas plāksni, saspiež, lai abas daļas salīp kopā;
  • pa virsu vienu otrai blakus liek bekona šķēlītes. Un sagriež mīklu (bekona platumā) garās loksnēs;
  • no katras puses pretējos virzienos loksni sarullē. Kārto uz ar cepampapīru izklātas plāts. Katru loksni pārgriež 2 daļās. Uz vienas plāts saliek 8 garās loksnes - tātad, 16 garus cepumus;
  • apsmērē ar olu un apkaisa ar sēkliņām. Ja vēlas izteiktāku siera garšu, var jau saliktajiem "pirkstiņiem" pa virsu papildus sieru uzkaisīt;
  • cep 200grādos uzkarsētā cepeškrāsnī līdz zeltainam brūnumam (18-20minūtes).


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru