pirmdiena, 2021. gada 1. marts

Dārzeņi siera mērcē.

 Cepeškrāsnī cepts dārzeņu mix siera mērcē. Ar vēl papildus siera "cepurīti".

Puķkāposti, brokoļi, pākšu pupiņas, burkāni, zirnīši, Briseles kāposti..... Tā ir tik daļa no dārzeņiem, ko gardi var pagatavot pusdienām vai vakariņām.  Mūsmāju nosacījums- ar dauuuudz sieru! Un, arī sajaucot visus kopā, garšo lieliski!
Sastāvdaļas: ~600gr dārzeņu mix (šoreiz mums bija visi iepriekš nosauktie), 400ml  piens, 50gr sviests (+nedaudz formas ietaukošanai), 2 ēdk milti, 1 ķiploka daiviņa, 200gr rīvēts siers (kāds labi kūstošs), zilais siers (vai kāds cits spēcīgākas garšas siers), garšvielas (sāls, pipari, dilles...).
Pagatavošana
  • sadala dārzeņus vēlamajos izmēros un 5-8 minūtes vāra (ūdenim pievieno sāli un kādu zaļumu garšvielu), nokāšs;
  • katliņā izkausē sviestu, pievieno smalki sasmalcinātu ķiploku. Pieber miltus. Pakāpeniski lej klāt pienu un visu kārtīgi izmaisa, lai nav kunkuļos (~2minūtes pavāra). Pievieno garšvielas, 100gr sieru un turpina ~3 minūtes maisot karsēt;
  • karstumizturīgu trauku ietauko, liek tajā apvārītos dārzeņus un pārlej ar siera mērci. Liek 200grādos uzkarsētā cepeškrāsnī uz 20 minūtēm cepties;


  • izņem trauku, apkaisa dārzeņus ar zilo sieru un atlikušajiem 100gr rīvētā siera un liek vēl uz 5 minūtēm cepeškrāsnī;
  • pirms pasniegšanas ļauj kādas 10 minūtes atdzist, jo siera mērce ir ļooooti karsta.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru