Pašgatavots, sulīgs un tik gards var izdoties mājas burgers, ja zin pāris knifiņus Un ar tieši tādu sastāvu, kāds vislabāk pašam tīk. Ar plašām variācijas iespējām.
Mans vīrs ir grillēšanas entuziasts un, noteikti, nu jau labs specs šajā lietā. Tad nu pāris ieteikumi, lai izdotos arī jums gards burgers.
- Gaļas sastāvs. Protams, vislabāk uzturā lietot zināmas izcelsmes labu gaļu. Mūsu gadījumā, kad dzimtā ir vairāki mednieki, visbiežāk tiek cepti aļņa gaļas burgeri. Droši, ka gaļa ir tīra, svaiga un arī veselīga! Bet, lai gaļa būtu sulīgāka, pievieno arī cūkgaļu. Attiecībā: liellopa gaļa/ cūkgaļa ir 70% - 30%, meža gaļai 60% -40%.
- Lieko mitrumu gaļai "savāks"pievienotas klijas! Pāris ēdamkarotes auzu klijas iemaisīt gaļā.
- Pievienot kādas gaļas kopējās vai grill garšvielas. Un, noteikti- arī smalki rīvēto Parmazāna sieru (50-70gr).
- Pēc gaļas samīcīšanas to uz kādu stundu ievietot ledusskapī. Tad veido burgera formas plāceņus. Protams, ja ir forma, tad vieglāk. Bet, ja nav- lieliski noder platā gala burka. Tad apakšējo galu izmanto gaļas saplacināšanai, bet ar augšējo -izspiežot pašu burgera formu.Parasti 1 reizē pagatavojam vairāk burgerus, liekos noslēgtā traukā ievietojot saldētavā līdz nākamajai reizei.
- Grillēšana- sākumā apcep burgerus no abām pusēm un tad, beigās, apsmērē ar barbekjū mērci un vēl minimāli apcep. Tas piedod īpaši labu grillējuma garšu un arī nelielu papildus mitrumu gaļai.Gaļa lieliski garšos arī vienkārši kā pamatēdiens kopā ar kādiem zaļajiem salātiem. Un, ja vēl pa virsu uzliek Brī sieru, tad ideāla garša!Paša burgera izkārotjums jau pēc individuālām vēlmēm!Mūsmāju TOP:- maize - mērce (ļoti garšo man salikums: skābais krējums+dilles+ mārrutki+sojas mērce+ sinepes+pipari) - siers - gaļa - siers - svaigs tomāts - marinēti gurķi (vai gurķu mērce) - grauzdētie sīpoli - cepts bekons - salāti - mērce - maize.
Kārtību un sastāvdaļas mainām pēc patikas!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru