svētdiena, 2021. gada 21. marts

Iebiezinātā piena - citronu kēkss.

Salds, svaigs, mīksts un tik smaržīgs! Tāds ir šis citronu kēkss.
Sastāvdaļas:
1 bundžiņa iebiezinātais piens ar cukuru, 2 vidēja izmēra citroni, 2 olas, 200gr krēmsiers, 1 ēd/k vaniļas cukurs, 1/2 t/k cepamais pulveris, 6-7 ēd/k kartupeļu ciete.
Pagatavošana:
krēmsieru (istabas t') saputo ar iebiezināto pienu un vaniļas cukuru. Pa vienai pievieno olas, saputo. Pieber kartupeļu miltus un cepamo pulveri.
No 1 citrona norīvē miziņu un izspiež sulu no abiem citroniem. Pielej mīklai.
Mīklu lej kēksa formā ar cauro vidu. Cep 200grādos ~35minūtes. Gatavību pārbauda ar kociņu.
Atdzesē tur pat formiņā.

Gatavu pēc vēlmes var pārkaisīt ar pūdercukuru.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru