Sviesta krēmi ir populārākie krēmi dažādu kūku/kēksiņu un citu konditorejas izstrādājumu dekorēšanai. Jo no tiem viegli izspiest rotājumus, kas labi saglabā formu. Pagatavošanas nianses atšķiras, bet visos pamatsastāvdaļa ir sviests. To noteikti jāizvēlas nesālītu. Krāsu un garšu jau pievieno gatavošanas procesā pēc savām vēlmēm.
Šobrīd man vislabāk patīk gatavot mafinu cepurītes no sviesta- karameļu krēma. Pagatavot ir viegli, garša lieliska. Kalorijas neskaitām!
Šobrīd man vislabāk patīk gatavot mafinu cepurītes no sviesta- karameļu krēma. Pagatavot ir viegli, garša lieliska. Kalorijas neskaitām!
Sastāvdaļas tikai 3: 200gr sviests (istabas t०), 200gr vārītais kondensētais piens, 100gr tumšā šokolāde.
No dotajām sastāvdaļām var izveidot cepurītes ~18 mafiniem (5cm diametra). Protams, ja plānots dekorēt mazos mafinus vai tikai tortes virskārtu, visas sastāvdaļas ņem uz pusi mazāk.
Pagatavošana viegla- sākumā izkausē (ūdens peldē) šokolādi un noliek nedaudz atdzist.
Bļodā ieliek mīkstu sviestu un vārīto kondensēto pienu un sāk putot. Pakāpeniski ielej šokolādi un visu saputo līdz gaisīgai masai. Krēmu uz kādu laiku (pusstundu) ievieto ledusskapī atdzist. Pilda maisiņā ar konditorejas uzgali un spiež vēlamajās formās.
Gatavo izstrādājumu uzglabā ledusskapī. Pirms pasniegšanas kādu stundu paturot istabas temperatūrā, krēms kļūs mīkstāks un tiešām gards!
Bļodā ieliek mīkstu sviestu un vārīto kondensēto pienu un sāk putot. Pakāpeniski ielej šokolādi un visu saputo līdz gaisīgai masai. Krēmu uz kādu laiku (pusstundu) ievieto ledusskapī atdzist. Pilda maisiņā ar konditorejas uzgali un spiež vēlamajās formās.
Gatavo izstrādājumu uzglabā ledusskapī. Pirms pasniegšanas kādu stundu paturot istabas temperatūrā, krēms kļūs mīkstāks un tiešām gards!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru