Šīs resnās itāļu makaronu trubas - cannelloni - Latvijā populāras kļuva pāris gadus atpakaļ. Sākumā gan kā deficīta prece- tik dažos veikalos nopērkami, bet nu jau stabila vērtība lielveikalu plauktos. Tas priecē, jo mūsmājās cannelloni cieņā visiem un tiek gatavoti reizi mēnesī. Un liels bija mans izbrīns, kad veikalā kāda sieviete norādot uz cannellonu kasti savas pavadones uzmanību pievērsa tik dīvainiem resniem makaroniem!! Hmmm, kāds vēl negatavo mājās tos?!
Diez vai ir tāda īstā, pareizā un vienīgā kanelonu (latviskosim nosaukumu!) pildījuma recepte. Pēc katra patikas iekšā var stūķēt sākot ar biezpienu, dārzeņiem vai zivi, gaļu. Kas nu sirdij, vēderam un maciņam tuvāks! Mums, viennozīmīgi -gaļa!!! Un pārbēršanas slānī variējam ar piedevām.
maltā gaļa (~700gr)- man vislabāk patīk ar tītara vai vistas malto gaļu,
400 ml saldais krējums,
2 burkāni,
sīpols, pāris daiviņas ķiploka,
bundža tomāti savā sulā,
virsējam slānim pēc patikas- paprika, šampinjoni, marinēti gurķi,olīvas, cukini ....
1 ola,
siers,
dažādas garšvielas pēc izvēles.
Un tad jau var ķerties pie pagatavošanas! Procesu sāk ar pildījuma pagatavošanu - uz pannas apcep sasmalcinātus sīpolus, ķiplokus. Pievieno malto gaļu un sarīvētus burkānus, garšvielas. Visu apcep ~ 15 min. Nedaudz atdzesē. Tas svarīgi, lai pildot kanelonus, neapdedzinātu pirkstus!
Kārtot kanelonus var kādā cepšanai paredzētā četrstūrainā pannā vai kā es- uz cepeškrāsns plāts.Pirms tad tik tad jāizveido no follijas tādas kā apmales un noslēgtas robežas, lai pildījums neizlītu.
Ņem pa vienam kanelonam un ar mazo karotīti iekšā pilda gaļas masu, to nedaudz piespiežot. Jādarbojas gana ātri, jo samirkstot kaneloni mēdz plīst. Un kārto vienu pie otra visas pannas platumā. Izskatās šādi-
Kārtot kanelonus var kādā cepšanai paredzētā četrstūrainā pannā vai kā es- uz cepeškrāsns plāts.Pirms tad tik tad jāizveido no follijas tādas kā apmales un noslēgtas robežas, lai pildījums neizlītu.
Ņem pa vienam kanelonam un ar mazo karotīti iekšā pilda gaļas masu, to nedaudz piespiežot. Jādarbojas gana ātri, jo samirkstot kaneloni mēdz plīst. Un kārto vienu pie otra visas pannas platumā. Izskatās šādi-
Visu pārkaisa ar sagrieztu papriku, tomātiem (šķidrumu no bundžas tikai neizlejiet!), šampinjoniem (vai nu ko izvēlēsies!). Tālāk pagatavo šķidro masu- sulu no tomātiem, saldo krējumu, olu un garšvielas kārtīgi samaisa. Pārlej makaronus- tā, lai visi atrastos šķidrumā. Tas ir svarīgi, jo tās kanelonu daļas, kas paliks bez šķidruma, nekļūs mīkstas. Pārklāj visu ar follijas loksni un cep 200grādus uzkarsētā cepeškrāsnī ~30 min. Gatavību ar dakšiņu pārbauda, vai kaneloni ir mīksti. Bagātīgi pārkaisa ar sarīvētu sieru un vēl uz 5 min liek cepties.
Gatavā veidā -
Pēc izņemšanas no krāsns, ļauj nedaudz padzist.
Noteikti dalīšanu porcijās veiciet starp kaneloniem, lai nebūtu tie jāgriež- pildījums lai neizkrīt!
P.S. Un šis ir ēdiens, kas lieliski garšos arī uzsildītā veidā.
Lai labi garšo!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru