Mums patīk kādās brīvdienās pusdienas vai vakariņas paēst picērijā. Bet daudz biežāk tomēr picu cepam mājās paši. Tad pats vari sakombinēt uz vienas plāts pat vairāku veidu garnējumu, lai katram sanāktu tā pati iemīļotākā garšu kombinācija!
Un cepam mēs plānas picas. Tādas, lai mīkla apakšā ir knapi manāma. Un maliņas kraukšķīgas... mmmm..
Šī mīkla ir tieši tāda!
Un cepam mēs plānas picas. Tādas, lai mīkla apakšā ir knapi manāma. Un maliņas kraukšķīgas... mmmm..
Šī mīkla ir tieši tāda!
Sastāvdaļas vienai lielajai picai (uz plāts):
- 150 gr milti,
- 25 gr svaigais raugs (+ 1 t/k cukurs, 1 t/k milti un 2 ēd/k silta ūdens tā iedarbināšanai),
- 100 ml silts piens,
- 2 ēd/k eļļa,
- šķipsniņa sāls.
Pagatavojot mīklu sāk ar rauga iedarbināšanu. Atstāj uz 10min siltā vietā.
Bļodā iesijā miltus, pievieno sāli un eļļu. Pielej silto pienu un rauga maisījumu. Samaisa/ samīca visu viendabīgā mīklā. Liek siltumā uzrūgt uz ~40 min.
Bļodā iesijā miltus, pievieno sāli un eļļu. Pielej silto pienu un rauga maisījumu. Samaisa/ samīca visu viendabīgā mīklā. Liek siltumā uzrūgt uz ~40 min.
Uz plāts izklāj cepampapīru (vai silikona palikni), uzliek mīklu. Tad vienmērīgi izlīdzina pa visu plāti. Es to daru izmantojot mitru ēdamkaroti (ik pa brīdim samērcējot ūdenī). Jo mīkla ir pārāk lipīga, lai rullētu ar rulli.
Tā plāts ir vienlaidus noklāta vienmērīgi plānā mīklas kārtā!
Un tālāk pildījums jau pēc katra izvēles, iespējām un patikas!
Mums iecienītākie picas pildījuma veidi ir: šķiņķis+ siers+ marinētas sēnes + barbekjū mērce;
- siers + desa + marinēti gurķi sīki sakapāti + kausētais siers;
- siers + cepta vistas fileja + tomāti + konservēti ananāsi + garneles + zilais siers...
Un tā varētu vēl turpināt! Galvenais, ko ievērojam cepot visas picas- kā pirmo uz mīklas liekam rīvētu sieru. Tad veidojas laba "saķere" mīklai ar pārējo pildījumu.
Lai izdodas atrast savu izcilo picas garšu!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru