Šeit gari nediskutēšu par "cīsiņu" kā produkta jēgu, neveselīgumu un citām šausmām. Nekāds augstvērtīgais liellopa steiks jau nav, protams! Bet, tā kā ikdienas ēdienkartē cīsiņi mūsmājās netiek lietoti, tad tās pāris reizes gadā, kad sakārojas tos nopirkt, ietīt mīklā, izcept un gardu muti notiesāt, par lielu ļaunumu neuzskatu!
Vispār šādi izcepti, cīsiņi ir lieliska uzkoda piknikam vai kādai bērnu ballītei.
Receptes pamatdomu sen atpakaļ esmu kādā interneta rakstā izlasījusi, pārņēmusi un pielāgojusi mūsu ģimenes lietošanai!
Sastāvdaļas: 60 ml piens,
150gr milti + virsmas pārkaisīšanai,
1 t/k sausais raugs,
1 ēd/k medus,
30 gr sviests,
1 kastīte mazo cīsiņu,
1 ola (pārziešanai),
pārkaisīšanai- ķimenes vai sezama sēkliņas vai lobītās saulespuķu sēkliņas.
Pagatavošanas gaita:
- uzsilda pienu, tajā izšķīdina sauso raugu un medu. Noliek uz ~ 10 min malā;
- izsijātos miltos iejauc izkausētu sviestu;
- pielej miltiem klāt piena maisījumu un samīca viendabīgā mīklā. Noliek uz ~ 30 min siltā vietā;
- darba virsmu pārkaisa ar miltiem, izrullē mīklu taisnstūra formā. Sagriež ~1,5 cm šaurās strēmelēs;
- apsmērē šīs strēmeles ar sakultu olu (visu mīklu gan uzreiz nesmērēt, lai nesamirkst; apsmērēt 4-5 loksnes un kas tās satītas, tad smērēt nākamās);
- liek uz loksnes viena gala cīsiņu un ierullē iekšā;
- uz plāts (apklātas ar cepampapīru) kārto satītos cīsiņus, apsmērē ar sakulto olu un apkaisa ar izvēlēto -ķimenēm, sēkliņām...
Cep 200grādos uzkarsētā cepeškrāsnī līdz zeltaini brūni!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru