pirmdiena, 2016. gada 29. augusts

Sēņu-siera plācenīši.



Sēņu laikā  daudzi ēdieni pārvēršas par "sēņu ēdieniem". Kā gan savādāk! Jāizmanto tas īsais mirklis un jālutina vēders ar tik garšīgajām sēnēm! 
Šie ir tādi siera mīklas un sēņu (baraviku un apšu beku) pildītie plācenīši. Sātīgi. Ar krējumu kopā sanāk kārtīga pusdienu/vakariņu maltīte. Arī aukstā veidā gana garšīgi. 
Tā kā cepšana ir eļļā, tad par diētiskiem gan nenosaukt....
Sastāvdaļas: 250 ml kefīrs, 
                      100 gr cietais siers,
                      400 gr milti,
                      1/2 t/k cepamais pulveris,
                      1 sīpols,
                      meža sēnes (vai arī šampinjoni ziemas periodā),
                      eļļa cepšanai,
                      sāls, garšvielas.

Pagatavošana: sagriež sēnes, sasmalcina sīpolu un apcep uz pannas ar garšvielām kā gatavojot sēņu mērci. 
Mīklai- kefīru samaisīt ar šķipsniņu sāls un cepamo pulveri. Pievienot smalki sarīvētu sieru. Iesijā miltus un visu samaisa. 
Sadaļa mīklu pa mazām piciņām - uz miltiem apkaisītas virsmas saplacina plācenīšu veidā, kuru vidū liek karoti cepto sēņu. Malas savieno kopā un izveido apaļas formas plācenīšus.

Cep eļļā sakarsētā pannā no abām pusēm līdz brūni. Cepot liek virsū vāku!


Labu apetīti! :) 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru