Šīs smaržīgās un bezgala garšīgās sēnes mēs saucam par saulsardzenēm, bet pareizais nosaukums ir Lielā dižsardzene. Daudzi gan nemaz nelasa šīs sēnes, jo ļoti līdzīgas tomēr mušmirēm. Tātad, indīgām būtu jābūt. Bet nekā!! Tiiiik garšīgas! Un lielais pluss- tīrīšana un pagatavošana aizņem daudz mazāku laiku kā citām sēnēm. Apslauki, sagriez un izcep!
Šogad sēņu ražas bagātība liela, arī saulsardzenes sagriezt var gana!
Praktiskāk, protams, lasīt tās sēnes, kuras jau atvērušas savu lietussargu. Daudzāk ko ēst būs!
Pagatavošana ļoti ātra. Un līdzīga kā klasiskajām gaļas karbonādēm. Nepieciešamas tikai olas, milti, kādas garšvielas un eļļa cepšanai.
Tātad- lielās saulsardzeņu galvas sagriež 4 daļās, mazākas tikai uz pusēm- apviļā miltos, tad sakultā olā ar garšvielām un cep uz sakarsētas pannas no abām pusēm.
Ātri un vienkārši!
Šīs sēnes pēc garšas pat nedaudz atgādina gaļu, tāpēc pusdienu/vakariņu galdam var aizstāt to! Sagriez tik salātus klāt, kādas piedevas un garšīga maltīte gatava!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru