svētdiena, 2017. gada 21. maijs

Cepeškrāsnī cepti kartupeļi.


Kas gan var būt vienkāršāks par ceptiem kartupeļiem!? (ja nu vienīgi pelmeņus no pakas uzvārīt!) Klasika, ar ko pat students vai zvērināts vecpuisis tiek galā!
Bet tomēr ir vienkārši-cepti-kartupeļi un ir mmmm,ku`gardi-cepti-kartupeļi!
Tā nu mūsmāju otrā varianta kartupeļi- cepti cepeškrāsnī, garšo visiem!

Nepieciešams- kartupeļi,
                     olīveļļa,
                     garšvielas- (mūsu garšu labpatikai) -ķimenes, dilles (atkarībā no sezonas- svaigas vai kaltētas), ķiplokpulveris, citronpipari, sāls .

Pagatavošana- nomizo un sagriež kartupeļus stienīšos. Lielā bļodā saber tos, pielej olīveļļu, pieber garšvielas un visu kārtīgi samaisa.

Uz cepeškrāsns plāts izklāj cepampapīru, ber kartupeļus un izlīdzina.
Cep 200grādus uzkarsētā cepeškrāsnī ~30-40 min. Cepšanas ilgums būs atkarīgs no kartupeļu šķirnes. Pa cepšanas vidu 1x samaisa.
Un - gardie kartupeļi gatavi!!

  • Variants- 5 min pirms karutpeļu pilnīgas gatavības tos apslaka ar barbekjū (vai dūmu garšas) mērci. Tāda pikantāka un lauku ugunskura garša tad būs! 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru