piektdiena, 2017. gada 10. novembris

Melleņu drumstalkūka.


Šī nu ir viena garda kūka jeb pīrāgs!! Mūsu virtuvē un vēderos ieradusies pavisam nesen, bet uz palikšanu un neskaitāmiem atkārtojumiem gatava!
Pamatrecepti noskatīju žurnālā "Mājās gatavotas plātsmaizes un pīrāgi". Protams, nedaudz pārveidoju un pielāgoju savai izpratnei par gardu drumstalpīrāgu. Un IR!! Mīklas daļa mīksta, ogas sulīgas un kraukšķīgas drumstalas pa virsu! Mmmmmm....
Līdz šim gan gatavota tikai ar mellenēm. Bet gan jau var aizvietot arī ar citām sulīgām un saldām ogām.
Cepu 24cm diametra formā ar noņemamām malām.
Sastāvdaļas: mīklai- 70gr mīksts sviests, 50gr brūnais cukurs, 1 ola, 170ml kefīrs, 100gr milti, 1/2t/k cepamais pulveris;
                       drumstalām- 110gr auksts sviests, 80gr cukurs, 20gr vaniļas cukurs, 100gr milti;
                      ogu daļai - 80gr saldētas mellenes, 150gr ievārījums (aveņu ievārījums ir ļoti piemērots šim!).
+ nedaudz sviests un manna formiņas ietaukošanai.

Pagatavošana
  • gatavo mīklu - saputo sviestu + ola + cukurs līdz gaisīgai masai. Pievieno kefīru + miltus + cepamo pulveri. Visu samaisa;
  • formiņu iesmērē ar sviestu (arī sānu malas) un izkaisa ar nedaudz mannu;
  • lej mīklu formā un liek uzkarsētā cepeškrāsnī 200grādu temperatūrā cepties 10 minūtes;
  • gatavo drumstalas - sarīvē aukstu sviestu + milti + cukurs un vaniļas cukurs. Ar rokām samīca līdz drumstalu konsistencei;
  • izņem formiņu ar apcepto mīklas daļu. Viegli pārziež ar ievārījumu un apbārsta ar saldētām mellenēm;
  • apkaisa visu ar drumstalām. Cep 200 grādos 20-25 minūtes. Līdz drumstalas apbrūnējušas;
  • atdzesē tur pat formiņā. 

Vislabāk garšo remdeni atdzisusi. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru