Šo biezpiena cepumu mīkla ir viegli pagatavojama. Un piedevas jeb pildījumu jau var variēt pēc labpatikas. Tā katru reizi sanāk kā pilnīgi citi cepumi!
Šoreiz cepumi ir ar cukura/kanēļu garšu.
Sastāvdaļas: mīklai - 200 gr vājpiena biezpiens, 100 gr sviests, 200 gr milti, 1/2 tk cepamais pulveris, 2 olas, 60 gr baltais cukurs, 1 ēd/k vaniļas cukurs; virspusei - 1-2 t/k kanēlis, brūnais cukurs (pēc salduma vēlmes, kādas 7-8 ēd/k).
Pagatavošana:
- mīkstu (istabas t०) sviestu saputo ar cukuru un vaniļas cukuru;
- pievieno 1 olu un otras olas baltumu (dzeltenumu izmantos cepumu apsmērēšanai), saputo;
- masai pievieno biezpienu un pakāpeniski iemaisa arī miltus ar cepamo pulveri;
- gatavo mīklu ietin pārtikas plēvē un uz 30-40 minūtēm noliek ledusskapī;
- uz miltiem apkaisītas virsmas mīklu izrullē ~0,5cm biezumā. Izspiež aplīšus vai citas vēlamās formas. Pārsmērē ar viegli sakultu olas dzeltenumu;
- brūno cukuru samaisa ar kanēli, apkaisa katru cepumu. Ja ir vēlme, pa virsu vēl var uzbērt smalcinātus riekstus.
- liek 180͒ uzkarsētā cepeškrāsnī un cep ~20 minūtes, līdz cepumi kļuvuši zeltaini brūni.
Cepumi gatavi!
Lieliski papildinās kādu tējas/kafijas/kakao pauzi!
Lieliski papildinās kādu tējas/kafijas/kakao pauzi!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru