trešdiena, 2020. gada 19. augusts

Biezpiena cukurcepumi.


 Šo biezpiena cepumu mīkla ir viegli pagatavojama. Un piedevas jeb pildījumu jau var variēt pēc labpatikas. Tā katru reizi sanāk kā pilnīgi citi cepumi!
Šoreiz cepumi ir ar cukura/kanēļu garšu.

Sastāvdaļas: mīklai - 200 gr vājpiena biezpiens, 100 gr sviests, 200 gr milti, 1/2 tk cepamais pulveris, 2 olas, 60 gr baltais cukurs, 1 ēd/k vaniļas cukurs; virspusei - 1-2 t/k kanēlis, brūnais cukurs (pēc salduma vēlmes, kādas 7-8 ēd/k).

Pagatavošana
  • mīkstu (istabas t०) sviestu saputo ar cukuru un vaniļas cukuru;
  • pievieno 1 olu un otras olas baltumu (dzeltenumu izmantos cepumu apsmērēšanai), saputo;
  • masai pievieno biezpienu un pakāpeniski iemaisa arī miltus ar cepamo pulveri;
  • gatavo mīklu ietin pārtikas plēvē un uz 30-40 minūtēm noliek ledusskapī;
  • uz miltiem apkaisītas virsmas mīklu izrullē ~0,5cm biezumā. Izspiež aplīšus vai citas vēlamās formas. Pārsmērē ar viegli sakultu olas dzeltenumu;
  • brūno cukuru samaisa ar kanēli, apkaisa katru cepumu. Ja ir vēlme, pa virsu vēl var uzbērt smalcinātus riekstus.
  • liek 180͒ uzkarsētā cepeškrāsnī un cep ~20 minūtes, līdz cepumi kļuvuši zeltaini brūni. 
Cepumi gatavi!
Lieliski papildinās kādu tējas/kafijas/kakao pauzi!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru