trešdiena, 2016. gada 10. februāris

Banānu-mandeļu kēksiņi.


Tagad lielu popularitāti iemantojuši, tāds īstens modes kliedziens, dažādie banānu deserti un uzkodas. Katrā saitā, blogā un recepšu žurnālā pretī raugās kāda recepte ar banānu izmantošanu -pankūkas, saldējums, kēksi, krēmi...
Mūsmājās banāni tiek ēsti tikai tikmēr, kamēr tie ir puszaļi (tātad, cieti). Pēc tam jau, ja arī kāds paliek neapēst, visbiežāk tā arī stāv, apbrūnē un nonāk atkritumu spainī... Tāpēc pilnīgi noteikti man vajadzēja izmēģināt kādu recepti, kur gan šos palikušos nabadziņus izmantot, tā teikt- izglābt no miskastes!
Pamatrecepti šiem kēksiņiem noskatīju J.Visockajas "Едим дома" mājas lapā. Atlika tik pielāgot mūsu ģimenes izjūtām un tapa šie banānu-mandeļu kēksiņi.

Sastāvdaļas:
2 olas;
2 mīksti banāni;
200gr pilngraudu milti;
80 gr sviests;
50 gr brūnais cukurs;
4 ēd/k medus;
1/2 t/k cepamais pulveris;
30gr smalcinātas mandeles (vai arī mandeļu skaidiņas), 50gr rozīnes, 50 gr žāvētas dzērvenes.
Virspusei- vaniļas pūdercukurs. Un šķidrā karamele, ja garšo!

Pagatavošanu sāk ar olu un cukura sakulšanu viendabīgā masā. Pievieno izkausētu sviestu. Iesijā masā miltus un cepamo pulveri, samaisa. 
Samīca banānus viendabīgā masā (vai ar dakšiņu saspaidot vai ar blenderi sasmalcinot). Pievieno mīklai. Un tad jau pievieno arī izmērcētas rozīnes un dzērvenes, kā arī mandeles. 

Cep 180grādos ~30 min.
Nedaudz atdzisušas pārkaisa ar vaniļas pūdercukuru.


Interesanti garšo, ja pēc atdzišanas kēksiņus pārlej ar karameli!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru