sestdiena, 2016. gada 6. februāris

Vistas strūdele.


Šim sāļajam vistas apaļajam pīrāgam jeb strūdelei ir pavisam attāls sakars ar klasisko strūdeli. Tik vien, ka pamatdoma ir- ļoti plānas mīklas rulete ar kraukšķīgām maliņām un pildījumu. Jo kāpēc gan nevarētu pildījumā ievietot sāļās lietas?! Mierīgi!! Un tā kā mūsmājās kārtainās mīklas izstrādājumi cieņā ir visās vecumgrupās, reizēm top strūdeles ar to, kas nu tajā brīdī ledusskapī pieejams!
Sastāvdaļu sadaļā 2 lietām jābūt obligāti- kārtainajai mīklai (čaklākie dara paši, slinkākie- nopērk gatavu!) un ola pārsmērēšanai. Pārējais jau no vēlmēm/ gaumes/ iespējām!

Konkrētajā variantā ar vistu, šādas sastāvdaļas tik pielietotas:
  • kārtainā mīkla (šajā gadījumā tika nopirkts lielais rullis, kurā iekšā daudz plānas plāksnes);
  • 1 ola;
  • 3 atkauloti vistas šķiņķīši (šis variants sanāk sulīgāks kā izmantojot vistas fileju);  
  • 1 sīpols;
  • 1 liels burkāns;
  • pāris svaigie šampinjoni;
  • Holandes tipa siers (iekšā likšanai);
  • parmazāna tipa siers (virsmas pārkaisīšanai);
  • tomātu pasta.
Pagatavošanu sāk ar mīklas izņemšanu no saldētavas. Kamēr mīkla atkūst, sacep sīpolus+sarīvēti burkāni+ sīki sagriezti vistas šķiņķīši. Uz atkusušās mīklas visā platumā smērē tomātu pastu. Gar platāko malu aizņemot ~1/3 daļu no mīklas garuma kārto apcepto vistu, pārkaisa ar sagrieztiem šampinjoniem un apkaisa ar sarīvētu Holandes tipa sieru (tādu, kas labi kūst!). Sarullē un liek uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru. Pārsmērē ar sakultu olu. Un veic mīklas virspusē pāris iegriezumus.


Cepšanas ilgums nav ilgs. Tik vien, lai mīkla paliek brūngana un kraukšķīga!
Pirms pašām beigām pārkaisa ar sarīvētu cieto sieru un vēl pacep pāris minūtes. 
Gatavu sadala palielos gabalos. 

Būs garšīgi gan kā sātīgas brokastis gan arī kombinācijā ar kādiem zaļajiem salātiem- ideālas pusdienas vai vakariņas!


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru