ceturtdiena, 2017. gada 15. jūnijs

Auksti kūpināta laša/ foreles smēriņš.

Vēl viena garda uzkoda, bez kuras mūsu pikniki un jubilejas reizes nav iedomājamas. Garšo gan maziem gan lieliem, gan pavisam lieliem!
Smēriņš, ko pagatavot ļoti viegli un tas, uz kā smērēt- tas jau pēc katra patikšanas. Tradicionāli- uz apgrauzdētas maizītes. Vai apceptas tortiljas (kā bildē). Vai veikalā nopērkamajiem "Krisprolis" grauzdiņiem.
Sastāvdaļas:

 ~240gr auksti kūpināta laša/ foreles;
1 kārbiņa krēmsiers (ideāli- "Kārums" svaigais siers ar zilo sieru);
svaigas dilles;
bezpiedevu jogurts (ja lieto krēmsieru ar zilo sieru) vai majonēze (ja lieto klasisko krēmsieru (bez spēcīgas garšas)).

Pagatavošana:
sīki sagriež lasi/ foreli. Liek klāt (istabas temperatūras) krēmsieru, sajauc. Tad pievieno jogurtu vai majonēzi- atkarībā, cik daudz gala masas vēlaties un ar cik piesātinātu laša garšu. Pieber sasmalcinātas dilles. 
Uzglabāt ledusskapī.

Tortilju es apcepu šādi- trīsstūrīšos sagriežu veikalā nopērkamās tortiljas. Kārtoju uz pannas, pārberot ar pavisam nedaudz siera. 

Cep uzkarsētā cepeškrāsnī 3-4 minūtes.
Ļoti labi arī bērnu ballītēs ir šāds variants -paķer un skrienot nograuž!

Uz galda kāroju, ka uz viena šķīvja grauzdmaizītes/ tortiljas, blakus bļodiņa ar smēriņu. Un katrs pirms ēšanas arī apsmērē maizīti ar tik daudz smēriņa, cik kārojas!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru