ceturtdiena, 2017. gada 26. oktobris

Batātes. Batāšu uzkoda.

Batātes nav tas populārākais dārzenis latvieša-parastā ēdienkartē. Saukts par saldo kartupeli. Kaut gan no kartupeļa garšas ziņā tur maz kā! Vairāk kas burkāna/ ķirbja saldumā.
Mūsmājās gatavojam vienīgi šādi batātes - gan kā piedeva pamatēdienreizei gan kā uzkodu variants!

Vienai pilnai cepeškrāsns plātij nepieciešama viena vidēja izmēra batāte.
Nomizo to, sagriež maksimāli plānās šķēlītēs. Ar roku griežot noteikti ir ko papūlēties, lai vienāda biezuma šķēlītes sanāktu, tāpēc vienmēr griežu izmantojot dārzeņu šķēlētāju.
Uz plāts (vai cepeškrāsns restītes)  uzklāj cepampapīru. Saliek batāšu šķēlītes, apsmērē tās ar kausētu sviestu. Pārkaisa ar pipariem, sāli un ķiplokpilveri. Pārber ar rīvētu cieto sieru.
Cep 200grādos kādas 20-30 min. Ilgums atkarīgs no batāšu šķēlīšu biezuma.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru